Ο Γάλλος Μπουζόν στον πάγκο της ΑΕΚ ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Γάλλος Μπουζόν στον πάγκο της ΑΕΚ !



Ο 49χρονος Γάλλος Φρεντερίκ Μπουζόν είναι ο νέος προπονητής της ανδρικής ομάδας της ΑΕΚ.

Ξεκίνησε ως προπονητής από την γυναικεία ομάδα της Χάβρης όπου έμεινε για 13 χρόνια, κατακτώντας 2 φορές το Κύπελλο Γαλλίας και 1 το Τσάλεντζ Καπ ενώ στο διάστημα 2012-2016 ήταν στον πάγκο της επίσης γυναικείας ομάδας της Λουαρέ με την οποία πήρε 1 Πρωτάθλημα, 1 Κύπελλο και 2 Λιγκ Καπ  ενώ έφθασε μέχρι τον τελικό του EHF Cup. 

Το 2016 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της γυναικείας ομάδας της Σενεγάλης, με την οποία έφθασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Αφρικής. Έμεινε μέχρι το 2021, καθώς τότε ανέλαβε την ανδρική ομάδα της Σενεγάλης, της οποίας είναι προπονητής μέχρι και σήμερα. 

Τον Δεκέμβριο του 2016 πήρε το «τιμόνι» της γυναικείας ομάδας της ρωσικής, Rostov-Don, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2018 παίρνοντας 2 νταμπλ και το EHF Cup. Το 2018 γύρισε στη Γαλλία για λογαριασμό της Ναντ.

To 2020 ανέλαβε την ανδρική ομάδα της Χερμπούργκ και στη συνέχεια πήγε στην ανδρική ομάδα της Βιλερμπάν με την οποία συνεργαζόταν μέχρι πρόσφατα.

ην «Ένωση», τα «μυστικά» της φιλοσοφίας του, ενώ αναφέρεται και στην ανοδική πορεία του ελληνικού χάντμπολ, που είναι συνυφασμένη με τις επενδύσεις της ΑΕΚ.

Σε δηλώσεις του ο Μπουζόν, ανέφερε :

''  Ανυπομονώ να ζήσω την ατμόσφαιρα του γηπέδου, με τους οπαδούς μας να μας δίνουν την στήριξη. Αυτή τη δουλειά, την κάνουμε για αυτά τα συναισθήματα. Το ελληνικό χάντμπολ εξελίσσεται… Ανθεί… Θα προσπαθήσω να συμμετέχω σ’ αυτή την εξέλιξη, που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ΑΕΚ. Έρχομαι με τρία πολύ απλά πράγματα: Σκληρή δουλειά, εξέλιξη, αλλά και ατομική δουλειά με τον κάθε αθλητή. Θα προσπαθήσω να ενσωματωθώ όσο πιο γρήγορα γίνεται σε αυτή τη νέα μεγάλη πρόκληση ''.


No comments