Ετοιμη η Εθνική μας για να κερδίσει το χειροκρότημα ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ετοιμη η Εθνική μας για να κερδίσει το χειροκρότημα !

 


Αυλαία για την Εθνική μας ομάδα των Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2024 απόψε στις 7 μ.μ. με αντίπαλο την Τσεχία ( cosmotesport8) , με στόχο την νίκη για την τρίτη θέση στη βαθμολογία του Ομίλου και ενδεχομένως  μία καλύτερη κλήρωση στα πλέι οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2025 που θα διεξαχθούν τον Μάιο.

Από τον Ομιλο έχουν ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, Δανία και Πορτογαλία. 

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Ζαραβίνας δήλωσε : 

«Είμαι σίγουρος ότι θα είναι το πιο σκληρό παιχνίδι που θα έχουμε δώσει μέχρι τώρα. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη δυνατή άμυνα της Τσεχίας, συνδυαστικά με τον πολύ καλό τους τερματοφύλακα. Ενδεχομένως το παιχνίδι να κριθεί στη μία κατοχή, στο ένα σουτ, σε μία άμυνα. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό. Εκτός από τους βαθμούς που χρειαζόμαστε ενόψει της κλήρωσης για τα πλέι οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, είναι και ένα πραγματικό τεστ για εμάς για να δούμε αν η ομάδα μπορεί να μετουσιώσει σε βαθμούς τις καλές εμφανίσεις απέναντι σε ισχυρές ομάδες. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης και στην άμυνα και στην επίθεση, μειώνοντας κυρίως τα τεχνικά λάθη. Δεν περιμένω το παιχνίδι  να διεκδικεί δάφνες ποιότητας, περιμένουμε όμως μία μεγάλη μάχη».

Παναγιώτης Καραμπουρνιώτης (διεθνής πίβοτ):

«  Από την πρώτη στιγμή που μαζευτήκαμε θέλαμε να δείξουμε την ταυτότητά μας, να βγάλουμε την ψυχή μας το πάθος μας και να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί. Η Τσεχία είναι πιο έμπειρη από εμάς, όμως είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε την ψυχή μας και να πάρουμε ό,τι μας αναλογεί. Νομίζω ότι με την παρουσία μας εδώ, μας αξίζει να φύγουμε με βαθμό ή βαθμούς από τη Γερμανία. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε Έλληνες στο πλευρό μας σε όλα τα παιχνίδια. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς που μας δίνει έξτρα ώθηση και μας βοηθάει σε κάθε παιχνίδι».

Στέφανος Μιχαηλίδης (διεθνής πίβοτ):

« Σίγουρα υπάρχει κούραση, αλλά πρέπει να την αφήσουμε στην άκρη, να είμαστε συγκεντρωμένοι, να τα δώσουμε όλα. Όπως και στην πρόκριση στο Ευρωπαϊκό και πάλι η άμυνα θα είναι ο οδηγός μας. Στην επίθεση θα πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό και να βάλουμε τα γκολ που πρέπει να βάλουμε. Αυτό που ζήσαμε όλες τις μέρες με τον κόσμο ήταν κάτι μαγικό. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους. Δεν έχω λόγια πραγματικά. Ελπίζω να ξαναζήσουμε κάτι αντίστοιχο στο μέλλον και να συσπειρώσουμε τον κόσμο γύρω από το χάντμπολ».




No comments