Ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια την νευρική ΑΕΚ και έφθασε στις 16 τις συνεχόμενες νίκες του - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια την νευρική ΑΕΚ και έφθασε στις 16 τις συνεχόμενες νίκες του


Ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια την ΑΕΚ στα Ανω Λιόσια με 27-23 στο εξ’ αναβολής ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής της Handball Premier με 27-23.

Πρωταγωνιστές της  επιτυχίας των ''ερυθρόλευκων'', που μετρούν πλέον 16 νίκες σε Ελλάδα κι Ευρώπη σε ισάριθμα παιχνίδια, ήταν οι Σάββας και Τζίμπουλας οι οποίοι σημείωσαν από 8 γκολ, όπως κι ο γκολκίπερ Κοτανίδης με 12 αποκρούσεις στο ενεργητικό του ( οι περισσότερες στο πρώτο ημίχρονο) και συνολικό ποσοστό 45%.

Με αυτή την επιτυχία του ο Ολυμπιακός αποκτά προβάδισμα για την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια που οδηγεί στο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ ενώ αναδείχθηκε και πρωταθλητής χειμώνα, καθώς ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος. 

Στο αμφίρροπο ξεκίνημα του αγώνα, η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 18' με 7-6 και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός με σερί 4-0 προηγήθηκε στο 26΄ με 7-10, με 3 γκολ του Σάββα κι 1 του Τζίμπουλα.

Πλησίασε η ΑΕΚ ( μετά από 10 λεπτά δίχως γκολ από το 16'  έως το 26' ) που έκλεισε το ημίχρονο με 10-11 πίσω στο σκορ.

Και πάλι οι φιλοξενούμενοι έφυγαν μπροστά με 3 γκολ ( 10-13 στο 33' ) , η ΑΕΚ ωστόσο ισοφάρισε σε 16-16 στο 41΄και μετά από 28 λεπτά πήρε προβάδισμα στο σκορ, καθώς ενώ έχανε με 17-18 με σερί 3-0 προηγήθηκε στο 46΄ με 20-18.

Ακολούθησε νέο σερί του Ολυμπιακού, με 5-0 αυτή τη φορά, για το 20-23 στο 56΄, με 10 λεπτά δίχως γκολ για την ΑΕΚ που πέτυχε το 21-23 με τον Μαντάλινιτς ενώ με γκολ Τζίμπουλα και Σάββα έγινε το 21-25 και ο Τζίμπουλας με ακόμα δύο δικά του τέρματα έγραψε το τελικό 23-27.

Πολλά λάθη από την νευρική ΑΕΚ, καλύτερη και πιο σταθερή όσο και ψύχραιμη παρουσία από τον Ολυμπιακό, κακός ο Μαντάλινιτς, περιορισμένη βοήθεια από τους γκολκίπερ της Ενωσης, νεύρα και δυνατές διεκδικήσεις με συνολικά 16 δίλεπτα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έδειξε πιο αποφασιστικός κι ήρεμος και πήρε άξια την νίκη.

Τα πεντάλεπτα: 1-2, 3-3, 6-5, 7-8, 7-9, 10-11 (ημίχρονο), 13-14, 15-16, 19-18, 20-21, 20-22, 23-27.

ΑΕΚ (Τζούκιτς): Μάτσκεβιτς, Αραμπατζής 5, Κρητικός, Γιόνσον, Μαντάλινιτς 6, Μάλλιος 2, Ηλιόπουλος 1, Παπαδόπουλος 4, Τόμε, Παπαδιονυσίου, Λιάπης 3, Μαρτίνοβιτς 2, Άρσιτς, Σόκολιτς, Λέμος, Κεδέρης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γραμματικός): Κοτανίδης, Τζηράς, Καραμπουρνιώτης, Παπαβασίλης 2, Βίντα, Τζίμπουλας 8, Παπαντωνόπουλος, Κανδύλας 2, Σλίσκοβιτς 3, Δομπρής, Πασσιάς 1, Μοντόρο 2, Σλαβούλιτσα, Κάβτιτς 1, Μιχαηλίδης, Σάββας 8.

Διαιτητές: Τζαφερόπουλος- Μπέτμαν, Δίλεπτα: 9-7, Πέναλτι: 1/1-2/2

Δηλώσεις 

Νίκος Γραμματικός (τεχνικός Ολυμπιακού): «Σήμερα πήραμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι σε ένα ωραίο γήπεδο που το έχει ανάγκη το άθλημα μας και θα ήταν ακόμα πιο ωραίο να ήταν και η ΕΡΤ εδώ. Προσπαθήσαμε, μείναμε πιστοί στο πλάνο μας στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Κάναμε κάποια λάθη στην επίθεση, αλλά είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, οπότε είναι λογικό. Σημαντική νίκη στην έδρα της ΑΕΚ, κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, δεν μας νοιάζει το 16/16, συνεχίζουμε ταπεινά. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος για τη νίκη μας, που δώσαμε χαρά στον κόσμο μας! Πολλά, πολλά, πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, έκαναν σήμερα κατάθεση ψυχής, έβγαλαν τρομερή ενέργεια, πάλεψαν κάθε άμυνα, κάθε επίθεση. Συγχαρητήρια και στην ΑΕΚ για την ανταγωνιστική της εικόνα».

Ντράγκαν Τζούκιτς (τεχνικός ΑΕΚ): «Πρέπει να συγχαρώ τον Ολυμπιακό για τη δίκαιη νίκη του. Δεν μπορείς να κάνεις 16 τεχνικά λάθη και να κερδίζεις ένα ντέρμπι. Παίξαμε από την αρχή νευρικά, δεν μπορούσαμε να συγκεντρωθούμε στην επίθεση. Ήταν καλύτεροι σήμερα, έπρεπε να ήμασταν πιο γρήγοροι και πιο συγκεντρωμένοι».

Σάββας Σάββας (αριστερός ίντερ Ολυμπιακού): «Αυτά τα ντέρμπι κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ήταν ένα ωραίο ματς, οι ομάδες έτρεξαν, ήταν ένα παιχνίδι- διαφήμιση για το άθλημα μας σε ένα μεγάλο γήπεδο. Ήμασταν 60 λεπτά συγκεντρωμένοι, κάναμε πολύ λίγα λάθη, βγάλαμε ενέργεια και κερδίσαμε. Ήταν μια μεγάλη νίκη, όμως ήταν μια νίκη, δεν κρίθηκε ο τίτλος. Σε αυτό που θέλω να σταθώ είναι ότι στις εποχές που ζούμε χαίρομαι γιατί σήμερα παίξαμε σε ένα γήπεδο με φιλάθλους χωρίς βία. Σε αυτό το πρέπει να μείνουμε ο κόσμος να έρχεται στο γήπεδο να φωνάζει για την ομάδα του χωρίς βία, είναι άδικο από τα επεισόδια των λίγων, οι πολλοί να στερούνται την ομάδα τους. Θα ήθελα με το νέο χρόνο αυτό να αλλάξει και όλοι να μπορούμε να πηγαίνουμε στο γήπεδο και να χαιρόμαστε την ομάδα μας».

Βύρωνας Παπαδόπουλος (αριστερός εξτρέμ ΑΕΚ): «Ήταν ένα ντέρμπι με τα όλα του. Με πολλή προσπάθεια προηγηθήκαμε 20-18 στο β’ ημίχρονο και σε αυτό το επίπεδο τα λάθη που κάναμε μετά και το μπλακ αουτ που είχαμε δεν συγχωρούνται. Όλες οι δουλεμένες ομάδες κοιτούν να είναι έτοιμες στα κρίσιμα τελευταία λεπτά. Ήταν ανεπίτρεπτο το τελευταίο κομμάτι του αγώνα από μέρους μας».


3 comments

Anonymous said...

Κεδερη, να το κοιτάξεις λίγο αυτό με το οπαδιλικι και τα νεύρα.Ακόμα και στις δηλώσεις σου πριν τον αγώνα ότι και καλά έχετε μεγαλύτερη εμπειρία λόγω ανώτερου ευρωπαϊκού θεσμού, είδαμε τι κατάφερες. Και το κύπελλο που πήρες πριν 2 χρόνια να κάνεις άγαλμα στον μαρμαρά και στον Δημητρουλια. Σας έκανε ομάδα και τον φάγατε. Ξυδακι τώρα. Όσον αφορά το όνομα, όπως λέτε συνέχεια απαξιωτικά για Ιεκ Ξυνη, να μην ξεχνάς ότι κι εσύ αγόρασες την Ηλιούπολη. Οκ; Ηλιούπολη /Αεκ δηλ όπως λέτε εσείς Ιεκ Ξυνη / Ολυμπιακός.

Anonymous said...

...ΚΑΙ ΤΡΙΤΩΝΑΣ/ΠΑΟΚ,ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΙ ΑΥΤΑ.Ο ΚΕΔΕΡΗΣ,ΜΕ ΤΟ ΔΙΛΕΠΤΟ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΑ,ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΣΒΗΣΕ ΟΣΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΕΙΧΕ Η ΑΕΚ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΣ.ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΗΣ Ο ΛΕΜΟΣ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΕΟΝ ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΞΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ ΟΜΑΔΑ,ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΟΠΩΣ Η ΑΕΚ,ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΓΡΑΦΙΚΟΣ

Anonymous said...

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ !!