Με τον κόσμο της η ΑΕΚ για νίκη κόντρα στη Λουκέρνη του θρυλικού Σμιντ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Με τον κόσμο της η ΑΕΚ για νίκη κόντρα στη Λουκέρνη του θρυλικού Σμιντ


Η ΑΕΚ, με τη συμπαράσταση των φιλάθλων της κι αποφασισμένη να δείξει ότι αντέχει παρά τις τεράστιες δυσκολίες που της δημιουργεί το ''λουκέτο'' στο ''Κασιμάτης'' στο ΟΑΚΑ, είναι έτοιμη για το ιστορικό παιχνίδι της στο Ολυμπιακό Κέντρο των Ανω Λιοσίων, την Τρίτη (24/10, 19:45), με αντίπαλο την ελβετική Κρίενς Λουκέρνη, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του EHF European League.

Στην πρεμιέρα στον Ομιλο, η ΑΕΚ ηττήθηκε στην Πολωνία από την Γκόρνικ ενώ και η Κρίενς προέρχεται από ήττα, από το Ανόβερο, από το οποίο έχασε εντός έδρας.

Οι ιθύνοντες της ΑΕΚ καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε να είναι απόλυτα έτοιμο το κλειστό των Ανω Λιοσίων που θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά της ομάδα χάντμπολ της Ενωσης ενώ η διάθεση των εισιτηρίων θα συνεχισθεί από τις 5.45 μ.μ. της Τρίτης στα εκδοτήρια του γηπέδου, που έχει χωρητικότητα 8.300 θέσεων.

Μαντάλινιτς και Μαρτίνοβιτς δήλωσαν :

ΣΤΙΠΕ ΜΑΝΤΑΛΙΝΙΤΣ : «Η Λουκέρνη είναι μία πολύ καλή ομάδα, με πολλά τρεξίματα και ατομική ποιότητα. Περιμένουμε ένα σκληρό παιχνίδι. Περιμένω μία πραγματική μάχη. Παίζουμε στο σπίτι μας και πιστεύω πως θα έχουμε τις ευκαιρίες μας. Αναμένω την υποστήριξη πολλών οπαδών μας, που πάντα είναι δίπλα μας. Μας δίνουν μεγάλη δύναμη».

ΠΑΤΡΙΚ ΜΑΡΤΙΝΟΒΙΤΣ : «Μετά από μια βαριά ήττα στην πρεμιέρα, έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε στο γήπεδό μας πως ήταν μια κακή παρένθεση το προηγούμενο ματς. Ελπίζω να δείξουμε τα πράγματα που μπορούμε και οι πόντοι της νίκης να μείνουν στην Αθήνα».

Η Κρίενζ έχει στη δύναμη της 5 ξένους παίκτες ενώ το μεγαλύτερο αστέρι της είναι ο θρυλικός Ελβετός πλέϊ μέϊκερ Αντρε Σμιντ , ο οποίος είναι 40 ετών πλέον και το καλοκαίρι θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελβετίας, ωστόσο, θέλει να αποχωρήσει από την ενεργό δράση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παίζοντας για ομάδα της πατρίδας του.

Ο Σμιντ, ο οποίος συνεργάσθηκε άψογα για μία τριετία ( 2006-2008 ) στην Εθνική Ελβετίας με τον προπονητή της ΑΕΚ Ντράγκαν Τζούκιτς, ψηφίσθηκε κορυφαίος παίκτης στην Μπουντεσλίγκα για 5 συνεχόμενες σεζόν από το 2014 έως το 2018. Συνολικά, έχει αγωνισθεί για 12 χρόνια με την γερμανική Νέκαρ του Ρήνου , πήρε 2 πρωταθλήματα Γερμανίας και 1 EHF Cup και έχει συμμετοχή επί 12 αγωνιστικές περιόδους στο Τσάμπιονς Λιγκ.




No comments