Κατέβασαν ρολά οι γκολκίπερ της και η Πυλαία πήρε ιστορική πρόκριση ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Κατέβασαν ρολά οι γκολκίπερ της και η Πυλαία πήρε ιστορική πρόκριση !

 


Πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση για την γυναικεία ομάδα της Πυλαίας που πέρασε με 2 νίκες επί της Κέρχενγκ από το Λουξεμβούργο στη φάση των 32 ( η κλήρωση θα γίνει την Τρίτη ) του ΕΗF Εuropean Cup.

Μετά το 24-21 του Σαββάτου, κέρδισε η Πυλαία και με 26-19 την Κέρχενγκ.

Σπουδαίες οι γκολκίπερ της Πυλαίας Τάκι και Θεοδοσοπούλου που απέκρουσαν 6 πέναλτυ και είχαν συνολικό ποσοστό επεμβάσεων στο 50% ενώ ξεχώρισε και η Αργυροπούλου η οποία πέτυχε 10 γκολ.

«Τις δύο προηγούμενες χρονιές είχαμε πολύ δύσκολο έργο, κληρωθήκαμε με δύο Τούρκικες ομάδες με υψηλά μπάτζετ, η μία κατέκτησε το κύπελλο και η άλλη έφτασε έως τα ημιτελικά, ενώ παίξαμε και τα τέσσερα ματς εκτός έδρας. Φέτος η διοίκηση κατάφερε να φέρει και τα δύο ματς στη Θεσσαλονίκη και φανήκαμε αντάξιοι των δύο αυτών αγώνων. Η ομάδα του Λουξεμβούργου έμεινε από δυνάμεις, ήταν τακτική προσέγγιση να πάμε σε υψηλό τέμπο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλη την άμυνα και στις δύο τερματοφύλακες μας για την απόδοση τους», σχολίασε ο τεχνικός της Πυλαίας Γιώργος Βακάλης.

Η Κύπρια τερματοφύλακας Άντρια Τάκι επεσήμανε: «Είμαστε πολύ χαρούμενες για την πρόκριση. Είναι μια ιστορική ημέρα για την Πυλαία. Ακολουθήσαμε πιστά το πλάνο του προπονητή. Πιστεύω πως  δείξαμε ότι είμαστε έτοιμες για το πρωτάθλημα, αλλά και για την επόμενη φάση στην Ευρώπη».

ΠΥΛΑΙΑ (Βακάλης): Χ. Τροχίδου, Ε. Τροχίδου 2, Κουκμίση 6, Τσαρτσίου, Α. Τσιγαρίδα, Θεοδοσοπούλου, Ξυδιά, Τάκι, Κωστοπούλου 3, Α. Τσιγαρίδα 1, Μαχαιρίδου, Σελεμίδου 1, Αργυροπούλου 10, Γ. Παπαδοπούλου 3, Α. Παπαδοπούλου.

Διαιτητές: Μανέα- Ιλιέσκου (Ρουμανία), Δίλεπτα: 5-4, Πέναλτι: 9/3-6/3

No comments