Στο Ναύπλιο οι Μεσογειακοί Αγώνες Γυναικών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στο Ναύπλιο οι Μεσογειακοί Αγώνες Γυναικών

 


Στο Ναύπλιο θα πραγματοποιηθούν οι 16οι Μεσογειακοί Αγώνες Γυναικών,  27 Φεβρουαρίου- 5 Μαρτίου 2023 στο Ναύπλιο, την έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ. 

Συνδιοργανωτές είναι η ΟΧΕ ο Δήμος Ναυπλιέων και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ οι Εθνικές ομάδες που θα συμμετέχουν, θα απαρτίζονται από αθλήτριες της ηλικιακής κατηγορίας τωνΚορασίδων Κ17. 

Είναι η 4η φορά που η Ελλάδα αναλαμβάνει να φιλοξενήσει τουρνουά της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ μετά το 2005 (Κατερίνη), το 2006 (Λουτράκι) και το 2020 (Αθήνα) και η πρώτη σε επίπεδο γυναικών. 

Οι Μεσογειακοί Αγώνες Γυναικών (Κ17) του Ναυπλίου είναι η 5η διοργάνωση που θα διοργανώσει το ελληνικό χάντμπολ  την τελευταία τριετία μετά την Μεσογειάδα Ανδρών (Κ18) της Αθήνας (2020), τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανδρών- Γυναικών και Εφήβων- Νεανίδων (Κ18) Beach Handball του Ηρακλείου (2022) και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ Νέων (Κ21) που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι. 

Η διοργάνωση αυτή είναι η πρώτη από τις πολλές που θα ακολουθήσουν στην πόλη του Ναυπλίου, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με πρωτοβουλία της ΟΧΕ- για τη μεταφορά της έδρας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας.  

Τάσσος Χειβιδόπουλος (Γενικός Γραμματέας ΟΧΕ ): 

«Από την πρώτη στιγμή που διεκδικήσαμε την έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ στο Ναύπλιο, πίστευα ότι θα ήταν μία μοναδική ευκαιρία μέσω αυτής της συμφωνίας η Αργολίδα θα γίνει το αθλητικό κέντρο της Μεσογείου. Είναι η πρώτη από μία σειρά μεγάλων διοργανώσεων που θα αναλάβει η περιοχή με τη συμμετοχή Εθνικών ομάδων που θα φέρουν μεγάλη ανάπτυξη στο ελληνικό χάντμπολ και την Αργολίδα, όχι μόνο μέσω της αθλητικής αγωνιστικής διαδικασίας, αλλά και μέσω του αθλητικού τουρισμού». 

Κώστας Σταματιάδης (Γενικός Γραμματέας Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ και μέλος Δ.Σ. ΟΧΕ): 

«Συνεχίζεται ένα σερί ανάληψης μεγάλων διοργανώσεων από την Ομοσπονδία μας μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Η καρδιά του Μεσογειακού Χάντμπολ θα χτυπήσει για μια ακόμη φορά στην Ελλάδα. Είναι μεγάλη επιτυχία της ΟΧΕ που μας εμπιστεύονται οι μεγαλύτερες χώρες του αθλήματος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τη Μεσογειακή Συνομοσπονδία απαρτίζουν 24 χώρες μέλη και άλλες 10 συνεργαζόμενες. Το όνομα της χώρας μας έχει ανέβει πάρα πολύ στο διεθνές χάντμπολ. Επίσης είναι μια ευκαιρία και για τα κορίτσια της Εθνικής μας ομάδας να παίξουν δυνατά παιχνίδια μπροστά στο ελληνικό κοινό και να αποκτήσουν σημαντικές παραστάσεις για το μέλλον τους.  Θα ήθελα επίσης να δώσω θερμές ευχαριστίες στο Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και το δικό μας άνθρωπο τον Τάσσο Χειβιδόπουλο για τη αμέριστη στήριξη και τη συμβολή τους, ώστε το Ναύπλιο να αποτελέσει έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ».   


No comments