Η ΑΕΚ άλλαξε ταχύτητα στην επανάληψη και νίκησε την αξιέπαινη Πυλαία ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η ΑΕΚ άλλαξε ταχύτητα στην επανάληψη και νίκησε την αξιέπαινη Πυλαία !


Η ΑΕΚ βελτίωσε την απόδοση της στην επανάληψη και έφθασε στη νίκη επί της Πυλαίας στη Μίκρα με 22-18 ( στο ημίχρονο η Ενωση προηγήθηκε με 8-7 ).

Δίκαιο αποτέλεσμα σε αγώνα όπου οι άμυνες είχαν πρωτεύοντα ρόλο, με 13 αποκρούσεις ( μεταξύ των οποίων και 2 πέναλτυ από τον Γιαννακίδη ) των γκολκίπερ της Πυλαίας και 11 από εκείνους της ΑΕΚ, με τον Αρσιτς να λέει '' όχι '' σε καίρια σημεία.

Χάρη στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία της η ΑΕΚ ήταν εκείνη που έφερε το ματς στα μέτρα της, καθώς, η Πυλαία δεν μπόρεσε μετά την σπουδαία προσπάθεια της στο πρώτο ημίχρονο, να πλησιάσει σε διαφορά κάτω των τριών τερμάτων στο δεύτερο μέρος.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν μαχητική και ανταγωνιστική, πήρε ουσιώδη βοήθεια στο πρώτο μέρος και από τον τερματοφύλακα Μπαμπατζανίδη που είχε 7 επεμβάσεις ( θυμίζοντας το ρεσιτάλ του στον τελικό του Κυπέλλου, όπου προ 4 μηνών η Πυλαία είχε κερδίσει την ΑΕΚ στην Κοζάνη ), αλλά, δεν μπόρεσε να αντιτάξει αποτελεσματικές λύσεις στην ανωτερότητα της αντιπάλου της που πήρε ώθηση από την περιφέρεια στο δεύτερο μέρος.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Πυλαία κρατούσε χαμηλά το σκορ ενώ η ΑΕΚ έβρισκε γκολ κατά κύριο λόγο από τα άκρα, καθώς ήταν εγκλωβισμένη στην αντίπαλη άμυνα.

Πολύ καλή η παρουσία των Ηλιόπουλου-Λέμος στην επανάληψη για την ΑΕΚ, οδήγησαν σωστά και με ορμητικότητα την ομάδα τους μετά το άγονο πρώτο μέρος. 

Οι δύο περιφερειακοί έβαλαν τα 10 από τα 22 γκολ της ΑΕΚ, μάλιστα δίχως να χρειασθεί να εκτελέσουν πέναλτυ και κάλυψαν επάξια το κενό που άφησε η απουσία του τραυματία Μαντάλινιτς.

Τα πεντάλεπτα : 2-1, 4-2, 4-2, 5-4, 6-8, 7-8 ( ημίχρονο ), 7-10, 9-13, 11-15, 13-18, 15-18, 18-22.  

Διαιτητές : Πατιός-Τσιάνας

Σημείωσαν στο φύλλο αγώνα ότι μετά τη λήξη του ματς, ο Πρόεδρος της Πυλαίας Μπαμπαράτσας εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και απευθύνθηκε προς εκείνους με τρόπο προσβλητικό ενώ θα συντάξουν σχετική έκθεση.

Δίλεπτες : 4-7, Πέναλτυ : 1/1-5/3

ΠΥΛΑΙΑ : Μπαμπατζανίδης, Ζαφείρης, Μανωλούδης 1, Μέτσης 2, Τσαμεσίδης 1, Καραγκιοζόπουλος 4, Λαστσάκου 3, Γιαννακίδης, Κουκμίσης 3, Ορφανουδάκης 1, Μπάτζιος 2, Αλεξανδρίδης 1, Κυριακίδης, Κυριακού , Γιορανίδης 1, Αλατσατιανός. 

ΑΕΚ :  Μάτσκεβιτς, Αραμπατζής 3, Τικ 2, Ζίφκοβιτς 3, Γιούκιτς, Μόγια, Νικολαϊδης, Παπαδιονυσίου 1, Λέμος 4,  Ηλιόπουλος 6, Αρσιτς, Σόκολιτς, Τσιτόμπι, Αλμέϊδα, Λιάπης, Κεδέρης 3.

No comments