Με 4 λιγότερους ξένους παίκτες το πρωτάθλημα ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Με 4 λιγότερους ξένους παίκτες το πρωτάθλημα !

 Το πρωτάθλημα επιστρέφει στην προ covid εποχή, σε ενιαία κατηγορία με 12 ομάδες και με νέο σύστημα.

Λόγω της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων (Κ21), για την καλύτερη προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας, αλλά και της διοργάνωσης, το πρωτάθλημα της Handball Premier θα ολοκληρωθεί το αργότερο έως το τέλος Μαΐου.

Α’ φάση: Όλοι εναντίον όλων σε 2 γύρους (22 αγωνιστικές).
Μετά το πέρας της Α’ φάσης η 11η και η 12η ομάδα της βαθμολογίας υποβιβάζονται στην Α2 Ανδρών.
Β’ φάση: Πλέι οφ (1-4): Οι 4 πρώτες ομάδες παίζουν χιαστί στα ημιτελικά (1-4, 2-3) στις δύο νίκες για την πρόκριση στον τελικό.
Γ΄ φάση: Οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό, αγωνίζονται στις τρεις νίκες για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας Ελλάδος.

Οι αλλαγές στις προκηρύξεις
*Τα σωματεία υποχρεούνται σε live- streaming μετάδοση των αγώνων τους της κάθε αγωνιστικής, με την προϋπόθεση ότι ο αγώνας δεν έχει επιλεγεί για τηλεοπτική μετάδοση.
*Όλοι οι αγώνες της Γ’ φάσης (τελικοί) δύναται να διεξαχθούν σε γήπεδα που θα πληρούν προϋποθέσεις στα πρότυπα των τελικών των Ευρωπαϊκών κυπέλλων για την βέλτιστη εικόνα του αθλήματος όπως, ύπαρξη ελαστικού τάπητα (taraflex), χωρητικότητα, ασφαλείς ροές σωματείων /φιλάθλων κλπ. Την τελική απόφαση την λαμβάνει η ΔΕΠ/ΟΧΕ κατόπιν εγκρίσεως του ΔΣ/Ο.Χ.Ε.
*Οι ομάδες υποχρεούνται να δηλώνουν στο φύλλο αγώνα το λιγότερο 12 αθλητές οι οποίοι θα πρέπει να βρίσκονται στον πάγκο των ομάδων τους ενώ προαιρετικά μπορούν να δηλώσουν μέχρι και 16 αθλητές. Σε περίπτωση που οι ομάδες συμμετάσχουν με λιγότερους από δώδεκα (12) αθλητές ανά πέντε (5) αγώνες θα τους επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης 1βαθμού από την τρέχουσα βαθμολογία του πρωταθλήματος που συμμετέχουν. Σε κάθε περίπτωση, όσοι αθλητές έχουν δηλωθεί στο φύλλο αγώνα θα πρέπει υποχρεωτικά να βρίσκονται στο πάγκο της ομάδας τους.
*Για τα σωματεία που μετέχουν στην Handball Premier και Α1 Γυναικών, είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στα ηλικιακά πρωταθλήματα ή Παμπαίδων Α- Παγκορασίδων Α, ή Παμπαίδων Β- Παγκορασίδων Β’ ή Μίνι Αγόρια- Μίνι Κορίτσια. Στα σωματεία που δεν θα εφαρμόσουν αυτή την διάταξη, την νέα αγωνιστική περίοδο και πριν την έναρξη του πρωταθλήματος που θα συμμετέχουν η βαθμολογία τους θα είναι -2β.
*Για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 θα ισχύσει υποχρεωτικά ηλεκτρονικό φύλλο αγώνος. Ως εκ τούτου τα σωματεία στις εντός έδρας αναμετρήσεις τους υποχρεούνται να έχουν διαθέσιμο στα τεχνικά στελέχη της Ο.Χ.Ε. τον κάτωθι εξοπλισμό:
Φορητό Η/Υ (laptop) με εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα MS Windows 10 Professional ή νεότερη professional έκδοση MS Windows και εξωτερικό ποντίκι. Adobe Acrobat DC (δωρεάν εφαρμογή), Signature pad με εγκατεστημένο συμβατό λογισμικό για ενσωμάτωση υπογραφής σε pdf αρχεία. Εγκατεστημένο στο laptop έγχρωμο εκτυπωτή. / Σύνδεση internet.
Για την προσαρμογή των σωματείων αρχικά θα δοθεί ένα διάστημα 30 ημερών από την έναρξη του πρωταθλήματος και στη συνέχεια και για οποιοδήποτε λόγο δεν συντάσσεται ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα, αυτό θα επιφέρει αφαίρεση 1 βαθμού από την τρέχουσα βαθμολογία του υπαίτιου σωματείου. Εξαίρεση θα αποτελούν αποδεδειγμένες συνθήκες που δεν επιτρέπουν την ηλεκτρονική σύνταξη όπως δυσμενής καιρικές συνθήκες, γενικευμένη διακοπή ρεύματος. Για τα ανωτέρω υπεύθυνος είναι ο Delegate του αγώνα. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα συντάσσεται χειρόγραφο ΦΑ.
*Από την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 και βάσει των Νέων Κανονισμών Παιδιάς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ (I.H.F.) με ισχύ από 1/7/2022, στα κλειστά γυμναστήρια που χρησιμοποιούν τα σωματεία Χάντμπολ θα πρέπει υποχρεωτικά να διαγραμμιστεί στην κεντρική γραμμή (γραμμή σέντρας) ένα κύκλος διαμέτρου 4μ και διαφορετικού χρώματος από τον αγωνιστικό χώρο για την εναρκτήρια ρίψη.
*Για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 τα σωματεία της Handball Premier και της Α1 Εθνικής Γυναικών θα καταβάλλουν στην Ο.Χ.Ε. το ποσό των 200€ μέχρις τις 29/7/2022 το οποίο θα αποδοθεί στην ΚΕΔΧ για την πραγματοποίηση του Επιμορφωτικού Σεμιναρίου Διαιτητών/ Παρατηρητών.
* Όλοι οι αθλητές των ομάδων της Handball Premier πρέπει απαραιτήτως να φέρουν στο αριστερό μανίκι της αγωνιστικής εμφάνισης τους το λογότυπο της Handball Premier, διαστάσεων 12 Χ 8εκ (μήκος Χ ύψος).
Τα γηπεδούχα σωματεία είναι υποχρεωμένα να τοποθετούν κατά την διάρκεια των αγώνων 2 πινακίδες (3Χ1) και ένα banner στο τραπέζι της γραμματείας όπου θα εμφανίζεται το λογότυπο της Ηandball Premier.
Πριν την έναρξη κάθε αγώνα της Handball Premier θα υπάρχει τελετουργικό έναρξης που θα περιέχει παρουσίαση ομάδων. Το τελετουργικό έναρξης είναι υποχρεωτικό για τα σωματεία και θα γίνεται με μέριμνα του Delegate.
Σε περίπτωση που τα παραπάνω δεν τυγχάνουν εφαρμογής, αυτό θα επιφέρει αρχικά έγγραφη επίπληξη (1ος αγώνας) προς το σωματείο, εν συνεχεία οικονομικό πρόστιμο 300€ το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί εντός 10 ημερών στην Ο.Χ.Ε. Σε περίπτωση που αυτό δεν πραγματοποιηθεί, τότε, θα ακολουθήσει η αφαίρεση 1β από την τρέχουσα βαθμολογία. Εάν αυτό συμβεί στην Β & Γ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει οικονομικό πρόστιμο 300€ το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί εντός 10 ημερών στην Ο.Χ.Ε. Σε περίπτωση που αυτό δεν πραγματοποιηθεί την νέα αγωνιστική περίοδο και με την έναρξη του πρωταθλήματος που θα συμμετάσχει το υπαίτιο σωματείο η βαθμολογία του θα είναι -1β

Στους 33 οι ξένοι στη Handball Premier
Οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας επένδυσαν φέτος κυρίως σε Έλληνες παίκτες και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός των ξένων από 37 σε 33. Μάλιστα παραπάνω από το 1/3 αυτών τους έχει η ΑΕΚ με 12 τον αριθμό, ενώ ο Ολυμπιακός ακολουθεί με 7 και έπονται οι Διομήδης (3), Αερωπός (3), ΠΑΟΚ (2), Πυλαία (2), Δούκας (2), Ζαφειράκης (2).

Με αμιγώς ελληνικό ρόστερ ξεκινούν το πρωτάθλημα τέσσερις ομάδες, οι: Ιωνικός Ν.Φ., Δράμα, ΧΑΝΘ και Βριλήσσια

Οι ξένοι προέρχονται από 15 διαφορετικές χώρες και συγκεκριμένα από Σερβία (8), Ουκρανία (3), Κροατία (3), Γαλλία (3), Ισπανία (2), Αυστρία (2),
Ρωσία (2), Λευκορωσία (2), Βραζιλία (2), Αλγερία (1), Ουγγαρία (1), Βόρεια Μακεδονία (1),Βοσνία (1), Πολωνία (1) και Μαυροβούνιο (1)

 

No comments