Οι κορυφές του πλανήτη στην Αθήνα για το 3ο Συνέδριο Αθλητικής Καρδιολογίας ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι κορυφές του πλανήτη στην Αθήνα για το 3ο Συνέδριο Αθλητικής Καρδιολογίας !

 


Ο θεσμός που συνεισφέρει τα μέγιστα για την καρδιολογία σε σχέση με τον αθλητισμό, το 3ο Διεθνές Συνέδριο '' Sports Cardiology '' , έγινε πόλος έλξης με αναγνωρισιμότητα και αποδοχή από τους κορυφαίους καρδιολόγους του κόσμου, οι οποίοι θα είναι στην Αθήνα 21-23 Σεπτεμβρίου, ώστε να πάρουν μέρος στο Συνέδριο, που θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα.

Θα είναι 212 οι συμμετέχοντες ιατροί ενώ ομιλητές θα είναι οι κορυφαίοι στον πλανήτη ( μεταξύ των οποίων και οι επιφανέστεροι Ελληνες καρδιολόγοι ) ενώ σε ότι αφορά το ενδιαφέρον για την παρακολούθηση του, ήδη έχουν γίνει προεγγραφές από 2.000 άτομα ενώ με την εγγραφή μέσω του ιστότοπου  www.sportscardiologycongress.com είναι ελεύθερη η παρακολούθηση του.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Επεμβατικής Καρδιολογίας και Καρδιαγγειακών Παθήσεων  σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Καρδιολογίας και Πρόεδρος του είναι ο  Σπύρος Παπαϊωάννου,  Επεμβατικός Καρδιολόγος, διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  Διευθυντής της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Αναφορικά με τον στόχο του Συνεδρίου, ο κ. Παπαϊωάννου σε συνομιλία του με το greekhandball.com , που πάντα ενδιαφέρεται για ότι έχει σχέση με χρήσιμες παραμέτρους οι οποίες αφορούν την αθλητική δραστηριότητα, επεσήμανε ότι '' η γενικότερη ευαισθητοποίηση με το σύνδρομο των αιφνιδίων θανάτων, έχει καταστήσει αναγκαία όσο και απολύτως επιτακτική την ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων της επιστημονικής κοινότητας, την πρόοδο δια της έρευνας και ασφαλέστατα επιβάλλει τον σοβαρό προαθλητικό-προαγωνιστικό έλεγχο, όπως και την αξιολόγηση των επιβαρύνσεων για τους αθλητές και αθλούμενους, ανάλογα με την υποδομή και την κατάσταση της υγείας τους, καθώς η υπερβολή βλάπτει ''.

Η αθλητική καρδιολογία μπήκε στη ζωή όλων μας, ειδικά μετά την πτώση του διεθνή Δανού ποδοσφαιριστή Ερικσεν στο έδαφος, αλλά, η κορυφή είναι το επιστέγασμα ενός παγόβουνου που θα πρέπει να μας απασχολεί όλους.


No comments