'' Βόμβα '' Τσάκαλου στην ΑΕΚ ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

'' Βόμβα '' Τσάκαλου στην ΑΕΚ !



 To greekhandball.com σας είχε προετοιμάσει από χθες για την '' βόμβα Τσάκαλου '', η οποία '' έσκασε '' σήμερα με την ανακοίνωση της ΑΕΚ που επιβεβαιώνει την επιστροφή της κορυφαίας αθλήτριας στο ελληνικό πρωτάθλημα, για την Ενωση.

Η 29χρονη διεθνής πλέϊ μέϊκερ Λαμπρίνα Τσάκαλου συμφώνησε και υπέγραψε για 2 χρόνια με την ΑΕΚ.

Η Λαμπρίνα Τσάκαλου ξεκίνησε την καριέρα της από την Αναγέννηση Άρτας και στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα του ΟΦΝΙ. Με την ομάδα της Νέας Ιωνίας στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος 4 διαδοχικές χρονιές (2014, 2015, 2016, 2017), κατακτώντας και 2 νταμπλ (2015, 2017). Το καλοκαίρι του 2017 έκανε ένα τεράστιο άλμα στην καριέρα της, ολοκληρώνοντας τη μεταγραφή της στη σλοβενική Κριμ, όπου αγωνιζόταν μέχρι το 2019. 

Στη Σλοβενία κατέκτησε 2 νταμπλ, το 2018 και το 2019. Εν συνεχεία, αγωνίστηκε στην κροατική Ποντράφκα, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2021. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε με επιτυχία στην Μπουντεσλίγκα για λογαριασμό της Τούρινγκερ. Η Λαμπρίνα έχει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία, καθώς έχει αγωνιστεί πολλάκις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πιο συγκεκριμένα, έχει πετύχει 303 τέρματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εκ των οποίων τα 146 στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αποτελεί μία από τις καλύτερες παίκτριες και στο μπιτς χάντμπολ, όπου έχει αγωνιστεί και στη μικτή κόσμου.

Μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας, η Λαμπρίνα Τσάκαλου δήλωσε στο aek.gr: «Το να αγωνιστώ με τον δικέφαλο στο στήθος ήταν κυριολεκτικά ένα από τα όνειρα ζωής μου ως αθλήτρια. Όποιος με ξέρει, γνωρίζει ότι μεγάλωσα σε αθλητική οικογένεια που ποτέ δεν έκρυψε τα κιτρινόμαυρα αισθήματά της. Το έχω δηλώσει άλλωστε και σε πολλές συνεντεύξεις. Δεν είμαι απλά ΑΕΚ, είμαι ΑΕΚΑΡΑ! Ακόμα και μετά τη δημιουργία του ανδρικού τμήματος χρόνια πριν, ποτέ δεν πίστεψα πραγματικά ότι θα μου δοθεί η ευκαιρία και είμαι πολύ ενθουσιασμένη αυτή τη στιγμή. Δυστυχώς, θα χρειαστεί λίγη ακόμα υπομονή μέχρι να βρεθώ και επίσημα εντός γηπέδου, καθώς λόγω της υπέρχρησης, αντιμετωπίζω κάποιες δυσκολίες, και η λύση θα δοθεί με χειρουργείο. Το ότι υπέγραψα στην ΑΕΚ μου δημιουργεί έντονα συναισθήματα χαράς, προσμονής και ανυπομονησίας για την επιστροφή μου στα γήπεδα. Τελευταίο και πιο σημαντικό, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Παπασταμάτη για το σεβασμό και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου, καθώς επίσης και για την κατανόηση και υπομονή στη δύσκολη χρονιά της αποκατάστασης που έρχεται».

Από την πλευρά του, ο αθλητικός διευθυντής του τμήματος χάντμπολ της ΑΕΚ, Στάθης Παπαχαρτοφύλης δήλωσε: «Καλωσορίζουμε τη Λαμπρίνα στην οικογένεια της ΑΕΚ, που είναι άλλωστε και η ομάδα της καρδιάς της! Η μεταγραφή αυτής της πολύ σπουδαίας αθλήτριας, αποτελεί τρανή απόδειξη της επιθυμίας του κ. Παπασταμάτη, ώστε η ΑΕΚ να πρωταγωνιστήσει με σταθερά και μεθοδικά βήματα και στο γυναικείο χάντμπολ».

No comments