Πρόεδρος της Ο.Ε. στο Παγκόσμιο Νέων ο Κώστας Σταματιάδης - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πρόεδρος της Ο.Ε. στο Παγκόσμιο Νέων ο Κώστας Σταματιάδης


Με απόφαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων (Κ21) του 2023, αναλαμβάνει ο Κώστας Σταματιάδης (μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ και Γενικός Γραμματέας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ) με μέλη τον Κώστα Μαναβή (μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ και Πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής) και τον Φραγκίσκο Ζαλώνη (Ειδικός Γραμματέας του Δ.Σ. της ΟΧΕ).Το 24ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων (Κ21) θα διεξαχθεί το διάστημα 20 Ιουνίου-2 Ιουλίου 2023 σε συνδιοργάνωση με την Ομοσπονδία Χάντμπολ της Γερμανίας (DHB).

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε Αθήνα, Μαγδεμβούργο, Ανόβερο και Βερολίνο.

Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων για 3η φορά, μετά το 1991 (Πειραιάς- ΣΕΦ) και το 2011 (Θεσσαλονίκη).

Είναι η 2η φορά στην ιστορία του θεσμού, που η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο χώρες. Πριν 44 χρόνια, το 1979 η Δανία και η Σουηδία είχαν συνδιοαργανώσει το 2ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων.

«Τιμή και πρόκληση»

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε. του Παγκοσμίου Νέων Κώστας Σταματιάδης δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ: «Η πρόταση για την Προεδρία της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων (Κ21) αποτελεί μεγάλη τιμή και ταυτόχρονα μία τεράστια πρόκληση. Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου στο Δ.Σ. για την εμπιστοσύνη. Ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά μετά την τεράστια οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Beach Handball, οπότε παίρνουμε τη σκυτάλη από τον Πρόεδρο της Ο.Ε. «Ηράκλειο 2022» Κώστα Βιολιτζή και τα υπόλοιπα στελέχη και ελπίζουμε να έχουμε αντίστοιχη επιτυχία».

No comments