Προς '' ναυάγιο '' πάει η συγχώνευση στη Βέροια... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Προς '' ναυάγιο '' πάει η συγχώνευση στη Βέροια...

 


Προς ναυάγιο οδεύει η προσπάθεια απορρόφησης μέσω συγχώνευσης ( αυτός είναι ο ακριβής όρος που προβλέπεται από τον αθλητικό νόμο και αναφέρεται είτε σε συλλόγους είτε σε τμήματα συλλόγων ) της Βέροιας 2017 από τον Φίλιππο Βέροιας.

Η καλή διάθεση υπάρχει, αλλά, τα χρονικά περιθώρια στένεψαν πλέον και παράλληλα φαίνεται ότι δεν υπάρχει πλήρης ομοθυμία για να προχωρήσει αυτό το σχέδιο που κοινά είχε συμφωνηθεί προ τριμήνου.

Στην Βέροια 2017 αναγνωρίζουν ότι ο Φίλιππος και προσωπικά ο Πρόεδρος του Γιώργος Φύκατας στάθηκε στο πλευρό της συμπολίτισας του όταν τέθηκε το ζήτημα της τιμωρίας της για δυσφήμιση του αθλήματος και είναι αλήθεια ότι υπάρχει αλληλοεκτίμηση.

Ωστόσο, οι Γενικές Συνελεύσεις που έπρεπε να είχαν συγκληθεί δεν έχουν καν προγραμματισθεί και πηγές από την Βέροια σχολιάζουν ότι ενδεχομένως έχει παίξει τον δικό του ρόλο το γεγονός ότι αν και ο διοικητικός ηγέτης της Βέροιας 2017 θέλει την συγχώνευση δεν συντάσσονται όλοι οι συνεργάτες του με αυτό το σκεπτικό.

Το λεπτό ζήτημα της επιχορήγησης που  πήρε η Βέροια 2017 για τη σεζόν 2021-2022 και ενδεχομένως να λάβει και για την περίοδο 2022-2023, έχει τη δική του σημασία ως προς την διαχείριση, τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις, όχι επειδή υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης, αλλά, γιατί αλλάζει τις ισσοροπίες.

Η ουσία είναι ότι ούτε ο Φίλιππος μπορεί μόνος του να παίξει στην Α1 με την Γυναικεία ομάδα του, ούτε η Βέροια 2017 ενώ και οι δύο σύλλογοι έχουν πληγεί από την πανδημία και φαίνεται υπερβολή να έχει η πόλη της Βέροιας με τις παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες δύο συλλόγους με χάντμπολ Γυναικών σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Η Βέροια 2017 ουσιαστικά  δεν έχει τώρα παρά μόνο ελάχιστες παίκτριες, ούτε καν προπονητή εφόσον ο Κώστας Τούτσης δεν έχει κληθεί να συζητήσει για τη νέα σεζόν και ο Φίλιππος Βέροιας έχει δομή χάρη στη δουλειά των Δημητρίου-Χαραλαμπίδη, αλλά, όχι και πείρα και στηρίζεται σε κορίτσια με ταλέντο που δεν μπορούν, όμως, να σταθούν μόνα τους.

Αθλήτριες που θα ήταν πιθανό να επιστρέψουν στην Βέροια, είναι προβληματισμένες και διόλου αισιόδοξες για το εφικτό της συγχώνευσης και στο μεταξύ η Βέροια 2017  χάνει πολύτιμο χρόνο γιατί κινδυνεύει πάλι να παρουσιάζεται στα ματς με 7-8 αθλήτριες...

Η ένωση είναι η μόνη ρεαλιστική λύση για Φίλιππο και Βέροια 2017, στο επίπεδο των Γυναικείων ομάδων τους, όμως, αν κανείς θα ήθελε να αναφερθεί με ποσοστά στην πιθανότητα να προκύψει το ενιαίο σχήμα δεν θα ήταν εύλογο να πιστεύει ότι υπάρχει πάνω από 10% να προχωρήσει η διαδικασία, με βάση όσα σήμερα υπάρχουν ως δεδομένα...

Και τι θα απογίνει η Βέροια 2017 ; 

Αν δεν βρεθεί άτομο να αναλάβει ( εφόσον φυσικά υπάρχει απόθεμα από την επιχορήγηση και δεν έχει διατεθεί στο σύνολο της ώστε να καλυφθούν εκκρεμότητες... ), πάρα πολύ δύσκολα θα είναι πιο λειτουργική από ότι στο τελείωμα της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, όπου ο Τούτσης ήταν μονάχος σαν καλαμιά στον κάμπο στον πάγκο και τα κορίτσια που έπαιζαν, γνώριζαν ότι θα εκτεθούν.

Και αυτό το έργο ποιός θέλει να το ξαναζήσει ;

Η εβδομάδα που ακολουθεί θα είναι καθοριστική.

Αν και τώρα δεν γίνει τίποτα, οι επόμενες σκέψεις πιθανώς δεν θα αφορούν συγχώνευση, αλλά, το κενό που θα προκύψει και πως θα καλυφθεί...           

No comments