Τα φώτα σβήνουν, η ελπίδα για νέες λαμπρές ημέρες στο ελληνικό χάντμπολ μένει αναμμένη... - Συγχαρητήρια σε όλους! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τα φώτα σβήνουν, η ελπίδα για νέες λαμπρές ημέρες στο ελληνικό χάντμπολ μένει αναμμένη... - Συγχαρητήρια σε όλους!


Ολοκληρώθηκαν χθες (26/06), έπειτα από δύο εβδομάδες, τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα (Εφήβων, Νεανίδων - Ανδρών, Γυναικών) Beach Handball, που διεξήχθησαν στις νέες υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις του Καρτερού, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Οι διοργανώσεις -καθ' ομολογία του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας χάντμπολ (IHF) ήταν «τα καλύτερα Παγκόσμια Beach Handball, που έχουν γίνει ποτέ»- στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία και συγκέντρωσαν θετικά σχόλια από ανθρώπους προερχόμενους από όλο τον πλανήτη. Επρόκειτο για ένα γιγαντιαίο, άνευ προηγουμένου στην ιστορία του χάντμπολ στην Ελλάδα, εγχείρημα, που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε με ακρίβεια από όλους τους συντελεστές του. 

Πλέον, τα φώτα σβήνουν και στις εγκαταστάσεις έχουν παραμείνει μονάχα κάποια στελέχη της ελληνικής Ομοσπονδίας χάντμπολ, καθώς επιδιώκουν να ρυθμίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες, πριν αποχωρήσουν και εκείνα από το Ηράκλειο. Τον Σεπτέμβριο του 2023 ακολουθούν οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες, που επίσης θα λάβουν χώρα στον Καρτερό και μέχρι τότε οι εγκαταστάσεις θα φυλάσσονται σαν... κόρη οφθαλμού. Το στοίχημα, ωστόσο, για το Υπουργείο Αθλητισμού θα πρέπει να είναι, πέρα από μια ακόμα επιτυχή προσπάθεια στην προσεχή διοργάνωση, να διατηρηθεί υψηλό το επίπεδο στην φροντίδα και στην συντήρηση των εγκαταστάσεων και μετά από τον Σεπτέμβριο του 2023, ώστε οι συμμετέχοντες και οι φίλαθλοι των αθλημάτων άμμου να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις μοναδικές στην Ελλάδα εγκαταστάσεις στον Καρτερό.


Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις τέσσερις Εθνικές μας ομάδες, καθώς και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή των διοργανώσεων. Στο Υπουργείο Αθλητισμού, στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, φυσικά στην ελληνική Ομοσπονδία χάντμπολ και σε όλη την δημοσιογραφική ομάδα (συμπεριλαμβανομένων των φωτογράφων), υπό την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Χατζηδημητρίου, η οποία εργάστηκε μέρα-νύχτα, ώστε να καλύψει με πλούσιο υλικό την δραστηριότητα 64 Εθνικών ομάδων και 288 αγώνων και διαδραμάτισε κυρίαρχο ρόλο στην διοργάνωση, καθώς χάρη στην προβολή από εκείνη «ταξίδεψε» και διαφημίστηκε σε όλο τον κόσμο. Τα εύσημα αξίζουν, βεβαίως, στους εκφωνητές, στους τεχνικούς, στους εθελοντές, στο ΕΚΑΒ, στην ΕΛ.ΑΣ και σε κάθε άλλον που συνέδραμε σε αυτή την γιορτή του αθλητισμού.

Για τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball το ελληνικό χάντμπολ θα πρέπει να υπερηφανεύεται. Μένουν ως ευχάριστη ανάμνηση και παρακαταθήκη και παράλληλα ανοίγουν νέες σελίδες για την πρόοδο του αθλήματος στην χώρα μας. Η ΟΧΕ, που είχε (επιπλέον)... συμμάχους την ελληνική φιλοξενία και την μαγευτική Κρήτη, δεν κέρδισε μόνο φίλους, αλλά και πόντους. Η εμπιστοσύνη της ηγεσίας του αθλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και η πολύτιμη πλέον εμπειρία της, την καθιστούν έτοιμη για νέες μεγάλες προκλήσεις.

No comments