Γράφει ιστορία η Εθνική ανδρών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Γράφει ιστορία η Εθνική ανδρών

Απίστευτο πάθος, αυταπάρνηση και κανένας συμβιβασμός με την ήττα. Με αυτά τα στοιχεία, η Εθνική ανδρών δεν γινόταν να χάσει από το Κατάρ και παρόλο που οι αντίπαλοι πήραν το πρώτο σετ, οι Έλληνες παίκτες έφτασαν στην ανατροπή. Αρχικά ισοφάρισαν σε 1-1, και στη δραματική διαδικασία των σουτ άουτ επικράτησαν με 15-14. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε ο Κώστας Γουργούμης να σταματήσει τον Αμπντουλραζάγκ και ο Θοδωρής Μπόσκος να σκοράρει και να σφραγίσει την επική πρόκριση.

Πανηγυρισμοί ξέφρενοι απ’ όλους τους αθλητές και μόνο ένας, ο προπονητής Γιάννης Λαζαριδης, γονάτισε και κάλυψε με τα χέρια το πρόσωπό του για να μη φανεί η συγκίνηση για τον άθλο.

Στα του αγώνα, στο πρώτο σετ η Εθνική πάλεψε με τον Λαδάκη να σκοράρει 10 πόντους, όμως οι Άραβες κατάφεραν να φτάσουν στο 21-20, σκοράροντας έναν πόντο στην τελευταία τους επίθεση. Οι διεθνείς δεν το έβαλαν κάτω και στο δεύτερο σετ τα έδωσαν όλα. Ο Παπάζογλου με πέντε επεμβάσεις ήταν καθοριστικός, ενώ στην επίθεση πήρε 8 πόντους από τον Ελευθεριάδη και 6 από τον Λαδάκη για να έρθει το 19-14. 

Στα σουτ άουτ, οι παίκτες του Γιάννη Λαζαρίδη ήταν αλάνθαστοι. Θεοδώρου, Λαδάκης, Γ. Ελευθεριάδης, Τσαναξίδης, Χ. Ελευθεριάδης και Μπόσκος βρήκαν δίχτυα, ενώ ο Κώστας Γουργούμης φώναξε παρών με την καταπληκτική του επέμβαση στην 8η προσπάθεια των Καταριανών.


ΕΛΛΑΔΑ – ΚΑΤΑΡ 2-1 (20-21, 19-14, 15-14)


ΕΛΛΑΔΑ: Λαδάκης 20, Μπόσκος 3, Ελευθεριάδης Γ. 17, Καραγκιοζόπουλος 8, Τσαναξίδης 2, Μπάτζιος, Θεοδώρου 2, Ελευθεριάδης Χ. 2, Γουργούμης, Παπάζογλου

ΚΑΤΑΡ: Γκάρμπα, Αχμέντ Χασάν 12, Αχμέντ Μοχάμεντ 2, ΑχμάντΜουράντ 15, Μοχάμεντ Αλιαφέι, Νοουραντίνε Ντενγκουίρ 10, Μαρουάν Κακχί8, Χασάν Σαλέχ 9

Διαιτητές: Φανάκ – Νταρέ, Αποκλεισμοί: 3-2

No comments