Πρόκριση στην «12άδα» για την Εθνική Εφήβων, παρά την ήττα από την Ισπανία - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πρόκριση στην «12άδα» για την Εθνική Εφήβων, παρά την ήττα από την Ισπανία

Η Ισπανία επικράτησε 2-0 (25-20, 26-16) της Εθνικής Εφήβων για τον Γ’ όμιλο και στη Β’ φάση θα εισέλθει με 2 πόντους. Για τους «Φούριας Ρόχας» ο Εντουάρντο Ρομέρο πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση με 25 πόντους.

Παρά την ήττα η Ελλάδα προκρίθηκε στην 12αδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων- Νεανίδων «Ηράκλειο 2022», ωστόσο θα ξεκινήσει χωρίς πόντο την προσπάθεια της για πρόκριση στα προημιτελικά και το έργο της είναι πολύ δύσκολο.

Ελλάδα και Ισπανία θα παίξουν στην επόμενη φάση με Αργεντινή, Γερμανία και Ουκρανία.


IΣΠΑΝΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ 2-0 (25-20, 26-16)


Ισπανία (Βάσκεζ): Σάνταμαρία, Λόπες Αλμπέρτο, Bαγιέχο, Λόπες, Φεράν 8, Ντίας 6, Ρομέρο 25, Τορεσίγια 8, Μαρτίνεθ, Μόρτε, Μάτας 2.

Ελλάς (Καραγκιοζόπουλος): Χήνος, Κολεζάκης 6, Μπατής 13, Σιαράβας, Πουγάτσιας, Μαρίνος 2, Παπαδόπουλος 10, Μαρκατάτος, Τουλκερίδης 4, Κυριακίδης 1.

Διαιτητές: Νταρ- Φανάκ (Γαλλία), Αποκλεισμοί: 0-2


Δημήτρης Παπαδόπουλος, Παίκτης Ελλάδος

«Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην Ισπανία, η οποία ήταν και στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στόχος μας ήταν να καταφέρουμε να πάρουμε ένα σετ και να περιορίσουμε τα γκολ της Ισπανίας που ξεπερνούν τα 30. Δώσαμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, δεν καταφέραμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Τώρα θα βάλουμε νέους στόχους αφού πρώτα θα περιμένουμε να μάθουμε τους νέους μας αντιπάλους».


Πανίτι Μαρτίνεθ, Παίκτης Ισπανίας

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι ανάμεσα στον 2ο και στον 3ο και όποιον νίκαγε θα έφτασε στην δεύτερη θέση. Παίξαμε πολύ καλά. Το δεύτερο σετ ήταν καλύτερο από το πρώτο αλλά ακόμη και στις δύσκολες καταστάσεις ξέραμε τι να κάνουμε και φτάσαμε στο 2-0. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και τώρα έτοιμοι για την επόμενη φάση».

No comments