Στις 13 Μαΐου η κλήρωση των Παγκοσμίων Beach Handball 2022 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στις 13 Μαΐου η κλήρωση των Παγκοσμίων Beach Handball 2022

 


Την ερχόμενη Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 και ώρα 14:00 στο Aquila Atlantis Hotel, στο Ηράκλειο της Κρήτης θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Ανδρών- Γυναικών και Εφήβων- Νεανίδων (Κ18) του 2022.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ Δόκτωρ Μουσταφά Χασάν.

Εκ μέρους των διοργανωτών θα παραστούν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος Κώστας Γκαντής, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Ηράκλειο 2022» Κώστας Βιολιτζής και ο Διευθυντής της διοργάνωσης Παναγιώτης Τραϊκόγλου.

Τα τουρνουά θα διεξαχθούν στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις που κατασκευάζονται στην παραλία του Καρτερού, στο Ηράκλειο της Κρήτης με μέριμνα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και θα χρησιμοποιηθούν επίσης στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες του 2023.

Τα παγκόσμια πρωταθλήματα «Ηράκλειο 2022» είναι οι πρώτες διεθνείς διοργανώσεις του Beach Handball που διεξάγονται μετά το 2018 και η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα που θα φιλοξενήσει μαζί τόσο το τουρνουά των Ανδρών- Γυναικών, όσο και των Εφήβων- Νεανίδων.

Στο μεγάλο event θα πάρουν μέρος 64 χώρες, 32 στο 10ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών και 32 στο 2ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων.

Η Εθνική Γυναικών της Ελλάδας και η Βραζιλία στους άνδρες θα υπερασπιστούν τους τίτλους που κατέκτησαν στο Καζάν πριν τέσσερα χρόνια.

Ντεμπούτο στη διοργάνωση των ανδρών θα κάνουν η Ελλάδα, το Εκουαδόρ, η Πορτογαλία και το Πουέρτο Ρίκο, ενώ στις γυναίκες η Ολλανδία προκρίνεται για πρώτη φορά.

No comments