Final 5 αντί Final 6, γιατί έτσι θέλουμε... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Final 5 αντί Final 6, γιατί έτσι θέλουμε...


Ενίοτε, δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, όταν φθάνει η ώρα των αποφάσεων για τον τρόπο διαχείρισης απρόοπτων μεταβολών.

Σε ένα άθλημα μάλιστα όπως το χάντμπολ, όπου γίνεται αγώνας ώστε να διευρυνθεί η βάση του, τα λάθη κοστίζουν διπλά, ειδικά όταν αφορούν την ανάπτυξη και τα ηλικιακά πρωταθλήματα.   

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Final 6 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων, που βαφτίσθηκε Final 5, μετά την αποχώρηση του ΑΟ Ιωαννίνων, που δήλωσε αδυναμία συμμετοχής στη διοργάνωση.

Η ΕΑΠ/ΟΧΕ επέμεινε στην, εσφαλμένη αναφορικά με τα πραγματικά δεδομένα, άποψη της και δεν αφουγκράσθηκε την επιθυμία των ομάδων, με συνέπεια την απόφαση της για πραγματοποίηση της τελικής φάσης των Νεανίδων ως Final 5, αρνούμενη  να ακυρώσει το μπαράζ της Νέας Ιωνίας με τον Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών (  αν και για αυτό υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες προκειμένου να διεξαχθεί  την Δευτέρα του Πάσχα στη Μίκρα ) ώστε μαζί με Πυλαία, ΑΕΚ, Προσοτσάνη, Φίλιππο Βέροιας να πάρουν μέρος και η Νέα Ιωνία με τον Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών και να γίνει, κανονικά, το Final 6.

Αρνούμενη να δεί την ουσία του προβλήματος και μη λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι ομάδες αυτές δεν ευθύνονται για την αναστάτωση που ξαφνικά προέκυψε, η ΕΑΠ/ΟΧΕ απέρριψε την πρόταση που διατυπώθηκε, αν και έγινε επίκληση από ομάδες του άρθρου 7, που επιτρέπει να παιχθεί με την ίδια μορφή και χωρίς μπαράζ η τελική φάση, ώστε να μην αλλάξει ο αριθμός των ομάδων.

Ετσι, διαφοροποιούνται οι όροι του παιχνιδιού.

Γιατί ; Αλλος θα είναι ο τρόπος διεξαγωγής με 5 ομάδες, άλλος θα ήταν με 6, όλοι πια θα παίξουν με όλους και μάλιστα  επί 4 ημέρες, όταν με 8 ομάδες το Πανελλήνιο Εφήβων ολοκληρώνεται μέσα σε 3 ημέρες....

Ούτε τα επιπλέον έξοδα των ομάδων αξιολογήθηκαν, ούτε η αναστάτωση του μπαράζ Δευτέρα του Πάσχα, ούτε η αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο θα κριθεί ο τίτλος...

Οι αγώνες θα γίνουν 26-29 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, με την ΕΑΠ/ΟΧΕ να εμμένει στη θέση της, για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων, όπου με τις ούτως ή άλλως λιγοστές συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, η πραγματοποίηση της τελικής φάσης με 6 ομάδες και σε 3 ημέρες, θα ήταν η πιο ρεαλιστική λύση.

 


No comments