'' Θέλουμε αθλητικό κέντρο για το χάντμπολ ! '' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

'' Θέλουμε αθλητικό κέντρο για το χάντμπολ ! ''
Δυναμικό παρόν έδωσε η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος στο συνέδριο για το «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό - Συμπαίκτες στο Μέλλον του Αθλητισμού», που διοργανώνεται 8-10 Απριλίου στο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας.

Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής ήταν από τους κεντρικούς ομιλητές του συνεδρίου, ενώ η Ομοσπονδία είχε δημιουργήσει ένα πολύ όμορφο περίπτερο για το χάντμπολ με πλούσια ιστορία από το άθλημα και από το αρχείο του μουσείου που εδρεύει στο κλειστό γυμναστήριο «Κουκούλι», με βίντεο από επιτυχίες του αθλήματος και το promo των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Beach Handball του Ιουνίου στο Ηράκλειο.

Το περίπτερο επισκέφτηκαν τόσο ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, όσο και ο Πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος.

Παρόντες εκ μέρους της ΟΧΕ ήταν επίσης το μέλος του Δ.Σ. Κώστας Σταματιάδης και ο τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας στην περιοχή Γιάννης Παπαγιαννόπουλος που επιμελήθηκε και το περίπτερο.

Τα βασικά αποσπάσματα της τοποθέτησης του Προέδρου της ΟΧΕ Kώστα Γκαντή ήταν:

«Σήμερα ξεκινά μια σειρά από 13 προγραμματισμένες, ανά περιφέρεια, διαδικασίες διαλόγου στο πλαίσιο των οποίων θα μπει η βάση προκειμένου να συνταχθεί και αργότερα να υλοποιηθεί το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον αθλητισμό, το οποίο έχει τόσο ανάγκη ο ελληνικός αθλητισμός, που σημειωτέον ελάχιστες χώρες του εξωτερικού έχουν καταρτίσει.

Είναι μια πρωτοποριακή διαδικασία ανοιχτού διαλόγου για τη διαμόρφωση της πολιτικής στον αθλητισμό, η οποία είναι στην ουσία η επιτομή της δημοκρατίας.

Ήρθαμε και εμείς εδώ ως χάντμπολ να συνεισφέρουμε με τις απόψεις μας. Η ΟΧΕ στήριξε από την αρχή τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες αυτής της κυβέρνησης εκτιμώντας ότι είναι απολύτως αναγκαίες για την πρόοδο του αθλητισμού στη χώρα μας.

Σας μιλάει ο εκπρόσωπος ενός αθλήματος το οποίο, μολονότι έχει πρόσβαση μόνο στο 30% των γηπέδων της χώρας και δεν έχει σταθερή έδρα για τις Εθνικές ομάδες, διοργανώνει δύο Παγκόσμια πρωταθλήματα, τα δύο επόμενα καλοκαίρια, μιας ομοσπονδίας που κατέκτησε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball Γυναικών, χωρίς να υπάρχει αδειοδοτημένο γήπεδο Beach Handball στη χώρα, με τις πρώτες εγκαταστάσεις να κατασκευάζονται αυτές τις ημέρες στο Ηράκλειο με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη.

Ως Ομοσπονδία πρώτοι εφαρμόσαμε τις μεταρρυθμίσεις, είμαστε κορυφαίοι στην αξιολόγηση σε πολλά πεδία, ζητήσαμε να είναι ο Χείλωνας ενεργός και ουσιαστικός, εναρμονίσαμε το καταστατικό μας, μπήκαμε μπροστά στην ανάληψη διεθνών διοργανώσεων, καταρτίσαμε 5ετές αναπτυξιακό πλάνο για το άθλημά μας.

Κε Υφυπουργέ, σας προτείνουμε για να λυθεί το γηπεδικό πρόβλημα να κατασκευαστεί ένα αθλητικό κέντρο για κάθε άθλημα και να αλλάξουμε τις ονομασίες των κλειστών γυμναστηρίων από Τ11, Τ12 σε Τ-Χάντμπολ, Τ-Μπάσκετ, Τ-Βόλεϊ, Τ-πόλο, ώστε να μπορούν να προετοιμαστούν και να αγωνιστούν με αξιοπρέπεια όλες οι Εθνικές ομάδες της χώρας μας, μόνο έτσι μπορεί μπορεί να υλοποιηθεί με επιτυχία ένα ολοκληρωμένο εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον αθλητισμό».

No comments