'' Οφείλουμε να δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε...'' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

'' Οφείλουμε να δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε...''




Πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Κανήθου- Χαλκίδας η επίσημη συνέντευξη Τύπου του αγώνα Ελλάδα- Μαυροβούνιο (13/4, 19:15, ΕΡΤ3) για τα πλέι οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023, παρουσία εκπροσώπων της Ομοσπονδίας, της Εθνικής Ανδρών, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Χαλκιδέων.

«Η Χαλκίδα έχει ανοίξει μία τεράστια αγκαλιά για το χάντμπολ»

Κώστας Σταματιάδης (μέλος Δ.Σ. ΟΧΕ): «Καταρχήν είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιστρέφουμε σε ένα πανέμορφο γήπεδο και σε μία πόλη που έχει ανοίξει μία τεράστια αγκαλιά και μας φιλοξενεί σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο. Έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία με το Δήμο και την Περιφέρεια και τους ευχαριστούμε θερμά. Θεωρούμε γούρικο το κλειστό γυμναστήριο της Κανήθου. Δεν μας είναι γνώριμο να έχουμε μία σταθερή έδρα, κοντά στην Αθήνα, είμαστε ένα ταλαιπωρημένο άθλημα σε αυτό το κομμάτι, παίζουμε σε όλη την Ελλάδα, στο Ηράκλειο, στην Κοζάνη, στο Αμύνταιο και ελπίζω να μείνουμε εδώ για μεγάλο διάστημα.

Τα πράγματα στον αθλητισμό είναι συγκεκριμένα, πολλές φορές τα κάνεις όλα όπως πρέπει και δεν έρχεται το αποτέλεσμα, επειδή όμως ο αθλητισμός είναι δίκαιος, όταν δουλεύεις μεθοδικά, με μεράκι και υπομονή στο τέλος σε δικαιώνει. Θεωρούμε ότι και εμείς ως άθλημα πλησιάζουμε προς τα εκεί. Μπορεί να είμαστε λίγοι αριθμητικά, αλλά πάνω απ’ όλα είμαστε μία παρέα και την ιστορία την γράφουν οι παρέες.

Ότι και να γίνει εμείς θα παραμείνουμε παρέα και θα προσπαθούμε για το καλύτερο».

«Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να πανηγυρίσουμε μία μεγάλη νίκη και σε λίγες ημέρες μία μεγάλη πρόκριση»

Ηλίας Μπουρμάς (Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Στερεάς Ελλάδας): «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε στην ίδια αίθουσα και η ευχή μας έπιασε τόπο στους αγώνες με τη Βοσνία και τώρα είμαστε εδώ, παραμονές των τελικών των πλέι οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κόντρα στο Μαυροβούνιο. Με χαρά άκουσα από τα στόματα των ανθρώπων της Ομοσπονδίας και της Εθνικής Ανδρών ότι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στο Δήμο Χαλκιδέων, έχουν βρει μία αγκαλιά, μία σταθερή έδρα. Αυτό μας καθιστά ιδιαίτερα περήφανους, είναι ιδιαίτερα τιμητικό η Εθνική να μας θεωρεί συμπαίκτη σε αυτή την τεράστια προσπάθεια προς την διεθνή της καταξίωση. Η ευρύτερη περιοχή και η Χαλκίδα πολύ γρήγορα μυήθηκαν στο χάντμπολ και αποτελούν τον επιπλέον παίκτη των ομάδων που αγωνίζονται εδώ.

Σε ότι αφορά το αυριανό παιχνίδι είμαστε εδώ ψυχή και σώμα, ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να πανηγυρίσουμε μία μεγάλη νίκη και σε λίγες ημέρες μία μεγάλη πρόκριση. Για λογαριασμό του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού και του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Κελαϊδίτη, αυτό για το οποίο μπορώ να δεσμευθώ είναι πως θα είμαστε εδώ σε όλες τις προσπάθειες σας, προκειμένου να επιστρέψετε στην ελίτ του Παγκοσμίου χάντμπολ. Όλες μας οι ευχές μας σας συντροφεύουν».

«Τιμή για το Δήμο μας, αλλά και για το γυμναστήριο μας, η παρουσία της Εθνικής»

Φώτης Γκούνης (Διευθυντής ΔΟΑΠΠΕΧ): «Είναι τιμή για το Δήμο μας, αλλά και για το γυμναστήριο μας, να φιλοξενούμε για μία ακόμη φορά την Εθνική χάντμπολ, να κυματίσει η γαλανόλευκη και να ακουστεί ο Εθνικός μας ύμνος!

Το χάντμπολ ξεκίνησε το ταξίδι του στην πόλη μας, πέρσι τέτοια εποχή, με τους τελικούς του Εuropean Cup όπου συμμετείχε η ΑΕΚ, συνεχίστηκε τη φετινή περίοδο με τους εντός έδρας αγώνες της ΑΕΚ στο European League και στην πορεία γεννήθηκε η γνωριμία μας με την Ομοσπονδία, οι άνθρωποι της οποίας, όπως ανέφεραν είναι ικανοποιημένοι από τις εγκαταστάσεις και τη φιλοξενία.

Έχουμε ανοίξει ένα πεδίο συνεργασίας με την Ομοσπονδία και έπεται και συνέχεια με τους τελικούς της Handball Premier ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Είχαμε πολύ θετικά μηνύματα απέναντι στη Βοσνία, όπου υπήρχε παλμός και ευελπιστούμε αύριο να γεμίσει το γήπεδο. Θεωρούμε με την προβολή που έχει γίνει από τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας και από εμάς, ότι θα καταφέρουμε να φέρουμε στο γήπεδο πολύ κόσμο, να στηρίξει την Εθνική σε αυτόν το δύσκολο αγώνα. Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία για τα καλά λόγια και ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Εθνική μας».

«Να δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε»

Γιώργος Ζαραβίνας (Ομοσπονδιακός τεχνικός): «Εκ μέρους του προπονητικού επιτελείου και των αθλητών, είμαστε ευχαριστημένοι που θα διεκδικήσουμε αυτή την πρόκριση σε ένα γνώριμο περιβάλλον. Παιχνίδι με παιχνίδι το γήπεδο είναι πιο οικείο, το νιώθουμε σαν φυσική έδρα και καταλαβαίνεται πως αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στη ψυχολογία της ομάδας. Και για αυτό θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Χαλκιδέων και την Περιφέρεια Στερέας Ελλάδας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι είναι τέτοια η ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού και η φύση των συγκεκριμένων αγώνων που οφείλουμε απέναντι στους εαυτούς μας, απέναντι σε αυτούς που μας βοηθάνε που μας υποστηρίζουν, να δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε, ώστε να διεκδικήσουμε μία πρόκριση, που είναι διακαής πόθος για όλο το ελληνικό χάντμπολ. Ενδεχομένως είναι παιχνίδια, τα οποία κάποιοι δεν θα ξαναζήσουμε και αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να δώσουμε τα πάντα, σωματικά και πνευματικά.

Η πραγματικότητα είναι πως περνώντας από τη φάση των ομίλων, ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται. Ο αντίπαλος μας έρχεται από ένα άλλο επίπεδο, αγωνίζεται διαρκώς σε μεγάλες διοργανώσεις, έχει πετύχει σπουδαίες νίκες και συγκαταλέγεται στις ισχυρές δυνάμεις του ευρωπαϊκού χάντμπολ. Παρόλα αυτά εμείς είμαστε έτοιμοι να εξαντλήσουμε όποιο περιθώριο υπάρχει, ώστε να αμβλύνουμε τις αποστάσεις. Είμαι σίγουρος ότι θα παίξουμε μετά από καιρό σε ένα γεμάτο γήπεδο και ο κόσμος που έχει αγκαλιάσει την ομάδα, θα λάβει το μήνυμα ότι οι αθλητές καταθέτουν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο.

Πρόκειται για δύο ημίχρονα, αύριο θα παίξουμε το πρώτο. Αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες πρόκρισης, θα πρέπει να είμαστε και στα δύο παιχνίδια σε πολύ, πολύ υψηλό επίπεδο και με απόλυτη συγκέντρωση. Είμαι αισιόδοξος, αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα τραυματισμών, αλλά η ομάδα έχει μάθει να ξεπερνά τις όποιες απουσίες και δεν θα μας επηρεάσει. Φεύγοντας από το γήπεδο θέλουμε και εμείς, αλλά και ο κόσμος να έχουμε την αίσθηση ότι αυτή Εθνική πραγματικά έκανε αυτό που ήταν ανθρωπίνως δυνατό για το αποτέλεσμα»

«Κουβαλάμε ένα ολόκληρο άθλημα στις πλάτες μας»

Χάρης Μάλλιος (αρχηγός Εθνικής): «Καταρχάς να ευχαριστήσουμε τους τοπικούς φορείς που σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας παρείχαν τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να προετοιμαστούμε για αυτά τα δύσκολα παιχνίδια. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και πολύ χαρούμενοι που ότι ζητήσαμε το είχαμε. Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να ανταποδώσουμε αυτή την στήριξη. Πρόκειται για δύο ιστορικά και κομβικής σημασίας παιχνίδια για εμάς. Νομίζω ότι θα παρουσιαστούμε όλοι στα… κόκκινα και απόλυτα συγκεντρωμένοι, υπάρχει απίστευτη στοχοπροσήλωση και αυτό είναι ένα μεγάλο κέρδος που έχουμε αποκτήσει ως ομάδα. Αύριο θέλουμε νίκη έστω και με… μισό γκολ γιατί μετά θα μιλάμε για ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι στη ρεβάνς. Νομίζω είμαστε έτοιμοι τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά και αυτό θα αποτυπωθεί στο γήπεδο. Υπάρχει ένα ευεργετικό άγχος στην ομάδα, μπορεί να… κουβαλάμε ένα ολόκληρο άθλημα στις πλάτες μας, αλλά αυτό πιστεύω θα μας βοηθήσει και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά γιατί έχουμε μικρό μ.ο. ηλικίας. Νιώθουμε ευλογημένοι που είμαστε σε αυτή τη θέση, για αυτά τα μεγάλα παιχνίδια ζούμε και δουλεύουμε καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια».

No comments