Τηλεοπτική πρωτιά για το χάντμπολ ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τηλεοπτική πρωτιά για το χάντμπολ !

 


Αξιοπρεπέστατη όσο και ιδιαίτερα ελπιδοφόρα ( τηρουμένων των αναλογιών της εξαιρετικά χαμηλής συνολικής τηλεθέασης της ΕΡΤ3, της εργάσιμης ώρας ( απέναντι σε τηλεπαιχνίδια που σαρώνουν και σε δελτία ειδήσεων ) και ημέρας, όπως και της σχεδόν μηδενικής προώθησης της προβολής από το δίκτυο της ΕΡΤ  ) τηλεθέαση κατέγραψε η μετάδοση του ημιτελικού ΑΕΚ-Ολυμπιακός ενώ δεν πήγε διόλου άσχημα ( σε πλήρως ακατάλληλη ώρα...) και ο άλλος ημιτελικός Πυλαία-ΠΑΟΚ.

Στο γενικό κοινό, το ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός συγκέντρωσε ποσοστό τηλεθέασης 2.4% και στο δυναμικό κοινό ( 18-44 ) έμεινε στο 1.7%.

Το παιχνίδι Πυλαία-ΠΑΟΚ, αντίστοιχα, είχε 1.7 % και 0.9%.

Σημειώνεται ότι ο αγώνας Ελλάδα-Μαυροβούνιο από την Χαλκίδα, πάλι από την ΕΡΤ3, αλλά, Τετάρτη ( ημέρα με κλειστά μαγαζιά στις πιο πολλές πόλεις ),  είχε καταγράψει 1.6% στο γενικό κοινό και 1.2% στο δυναμικό.

H συνάντηση ΑΕΚ-Ολυμπιακός ήταν χθες για την ΕΡΤ3 το πρόγραμμα με την μεγαλύτερη τηλεθέαση.

Την Παρασκευή, η ΕΡΤ3 είχε μέσο όρο 1.7% στο γενικό κοινό και 1.4% στο δυναμικό και αυτή ήταν μία καλή ημέρα για το κανάλι, που συνήθως κινείται χαμηλότερα... 

Δεδομένου ότι συνολικά η ΕΡΤ3  έχει πολύ χαμηλά νούμερα και δεν είναι επιλέξιμη προτεραιότητα για τον κύριο όγκο των τηλεθεατών, καταλαβαίνει κανείς ότι η κάλυψη του συγκεκριμένου παιχνιδιού από την ΕΡΤ1 ή έστω την ΕΡΤ2 θα είχε άλλη εικόνα σε ποσοστά, θα ήταν σε διπλάσια επίπεδα.

Επιμένουμε ότι το χάντμπολ έχει δυναμική, αρκεί να βρεί  σωστό τηλεοπτικό περιβάλλον, ωστόσο, είναι χαρακτηριστικό ότι έχει απήχηση κυρίως σε μεγαλύτερες ηλικίες και συνεπώς θα πρέπει να '' συστηθεί '' ξανά, με άλλο τρόπο προφανώς, στους νέους.         

Υ.Γ. Δεν μπορούμε να σας ενημερώσουμε για τον αριθμό των τηλεθεατών, καθώς, αυτό το μέγεθος αποτυπώνεται με ακρίβεια μόνο στα στατιστικά στοιχεία που παίρνει ξεχωριστά κάθε κανάλι και εμείς δεν έχουμε στη διάθεση μας αυτά που θα σταλούν σήμερα στην ΕΡΤ3.  

No comments