Ελπιδοφόρα τηλεθέαση της Εθνικής μας... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ελπιδοφόρα τηλεθέαση της Εθνικής μας...

 


Ενθαρρυντικά μηνύματα δίνει η αξιολόγηση της τηλεθέασης του αγώνα Ελλάδας-Μαυροβουνίου, που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ 3.

Ως μέτρο, πρωταρχικά, πρέπει να εντάξουμε την προώθηση της μετάδοσης από την ΕΡΤ ( αναμφίβολα, μπορούσε να είναι καλύτερη και  περισσότερο συστηματική...), όσο και την ώρα προβολής, καθώς στις 7.15 μ.μ. σε καθημερινή, σπάνια μεταδίδεται  αγώνας χάντμπολ ή άλλου σπορ, από κανάλι ελεύθερης πρόσβασης. 

Επίσης, στις 7.15 μ.μ. είναι πολύ πιο δύσκολο να έχει καλά νούμερα τηλεθέασης ένα πρόγραμμα ή μία μετάδοση, καθώς, ο ανταγωνισμός με δελτία ειδήσεων και τηλεπαιχνίδια, είναι άνισος.

Κάτω λοιπόν από αυτές τις προϋποθέσεις, το ματς χάντμπολ είχε τηλεθέαση 1.6% στο γενικό κοινό και 1.2% στο δυναμικό ( ηλικίες 18-44 ).

Τα μεγέθη είναι ικανοποιητικά, τηρουμένων των αναλογιών, ειδικά δε αν σκεφθεί κανείς ότι την Τετάρτη, στο σύνολο της ημέρας, η ΕΡΤ 3 είχε τηλεθέαση γενικού κοινού 1.8% , δηλαδή,  ο αγώνας της Εθνικής μας κινήθηκε στο επίπεδο της ημερήσιας τηλεθέασης του καναλιού που συνήθως, ωστόσο, εκείνη την ώρα δεν περνά το 0.5%...

Αν τα ίδια ποσοστά καταγράφονταν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 μ.μ. θα ήταν χαμηλά, αλλά, η αξιοπρεπής τηλεθέαση στην πιο δύσκολη ζώνη της ημέρας ( 7-11 μ.μ. ), εγγράφεται στα θετικά για το χάντμπολ, έστω και αν δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσες χιλιάδες είδαν το παιχνίδι, καθώς, μόνο η ΕΡΤ3 έχει την ακριβή αναγωγή σε αριθμό θεατών.

Το χάντμπολ αξίζει καλύτερης προβολής, έγινε ήδη μία ( ουσιαστική ) αρχή...     

Ωστόσο, στην ποιοτική ανάλυση, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το χάντμπολ, σταθερά, ενδιαφέρει ως τηλεοπτικό προϊόν, περισσότερο τους μεγαλύτερους παρά τους νεότερους σε ηλικία και αυτό πρέπει να αντιμετωπισθεί ως δεδομένο, ώστε να βρεθούν λύσεις διαφοροποίησης της μεγάλης εικόνας....

No comments