Η ΑΕΚ, που αξίζει το χειροκρότημα, αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η ΑΕΚ, που αξίζει το χειροκρότημα, αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι

Η ΑΕΚ διατηρούσε ελπίδες πρόκρισης πριν από την αναμέτρηση με αντίπαλο την Γιούροφαρμ Πέλιστερ, στην Β. Μακεδονία, όμως ηττήθηκε με 30-19 και έτσι αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης. Η Ένωση, που αξίζει το χειροκρότημα και τον σεβασμό, διέγραψε εξαιρετική πορεία στην φάση των ομίλων (4ος όμιλος) και σε 10 αγωνιστικές πέτυχε 4 νίκες, στην παρθενική της συμμετοχή στην δεύτερη τη τάξει διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση, ωστόσο το έργο της απέναντι σε ομάδες με μεγαλύτερους προϋπολογισμούς ήταν εξ αρχής δύσκολο.

Η ελληνική ομάδα πήρε το προβάδισμα (σ.σ. αυτή ήταν η μοναδική φορά στο παιχνίδι) στο 5ο λεπτό (1-2), όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν στο 21ο λεπτό να προηγούνται με τρία τέρματα διαφορά (7-4), εκμεταλλευόμενοι, μεταξύ άλλων, την αναποτελεσματικότητα των Κιτρινόμαυρων στην επίθεση (σ.σ. από το 13ο έως το 23ο λεπτό η ΑΕΚ δεν είχε σκοράρει). Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως μέσα σε λίγα λεπτά ο τερματοφύλακας της Γιούροφαρμ Πέλιστερ, Ζέκελι, απέκρουσε δις την μπάλα, έπειτα από τετ α τετ με τους Παπαδιονυσίου, Τζηρά. Παρ' όλα αυτά, η ΑΕΚ μείωσε στο ένα γκολ (7-6) στο 25ο λεπτό, αλλά στο ημίχρονο η ομάδα της Β. Μακεδονίας βρισκόταν μπροστά με 10-8. 

Στην επανάληψη, το σύνολο του Δημήτρη Δημητρούλια, που πάλεψε για την πρόκριση μπροστά σ' ένα πολύ θερμό κοινό, το οποίο σχεδόν γέμισε το γήπεδο, έχανε με 17-10 στο 41ο λεπτό. Η Γιούροφαρμ Πέλιστερ ήλεγχε πλήρως το ματς, η ΑΕΚ προσπαθούσε να πλησιάσει στο σκορ, αλλά μάταια. Οι γηπεδούχοι είχαν επιβάλλει τον ρυθμό τους και δεν επέτρεπαν στην Ένωση να τους απειλήσει, κατακτώντας τελικά την νίκη.

Πρώτος σκόρερ του ματς αναδείχθηκε ο αθλητής της ΑΕΚ, Λέμος, που πέτυχε οκτώ τέρματα.

Σημειώνεται πως από οπαδούς της Γιούροφαρμ Πέλιστερ αναρτήθηκε πανό με πολιτικό μήνυμα και έτσι η ομάδα της Β. Μακεδονίας ήδη κινδυνεύει με τιμωρία, καθώς απαγορεύονται κάθε είδους πολιτικά μηνύματα. Το πανό ανέφερε: «Our name is Macedonia glorious and it doesn't respond to any adjectives» (μτφ. Το όνομά μας είναι Μακεδονία ένδοξη και δεν απαντά σε κανένα επίθετο).

ΓΙΟΥΡΟΦΑΡΜ ΠΕΛΙΣΤΕΡ - ΑΕΚ 30-19


ΓΙΟΥΡΟΦΑΡΜ ΠΕΛΙΣΤΕΡ: Μάρας 1, Οϊλέσκι, Μαρκόσκι 1, Μαντζόφσκι 1, Κουκουλόφσκι, Μαντάλινιτς 7, Ράντοβιτς 2, Τανκόσκι, Κοστέσκι 1, Κουκόσκι, Μπόζιτς-Πάβλετιτς 6, Γκράντιαν 4, Ομπράντοβιτς 1, Ταμποάντα Ντρανκέ 6, Ζέκελι, Κίζιτς

ΑΕΚ: Ουγκάλντε 3, Μπριάτκα, Μυλωνάς 1, Νικολαΐδης, Καλόμοιρος, Μόγια, Λέμος 8, Στεφάνοβιτς, Ηλιόπουλος, Αραμπατζής 1, Τζηράς 2, Πλάθα 1, Παπαδιονυσίου 2, Σεβέλεφ 1, Άντζελιτς, Μπουκοβίνας

Διαιτητές: Νίκολιτς-Στοΐκοβιτς (Σερβία), Δίλεπτα: 5-4, Πέναλτι: 1/1-2/6

No comments