Στα ημιτελικά του Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ, που επιβλήθηκε του Ιωνικού Ν. Φιλαδέλφειας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ, που επιβλήθηκε του Ιωνικού Ν. Φιλαδέλφειας

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ανδρών προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε εντός έδρας με 21-18 του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας. Οι Θεσσαλονικείς θα αντιμετωπίσουν στην συνέχεια την Πυλαία.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στα πρώτα δέκα λεπτά, όμως ο Δικέφαλος του Βορρά, που αγωνίστηκε δίχως τους τραυματίες Στογιάνοβιτς, Σεϊρεκίδη, Τριανταφυλλίδη, απέκτησε ελαφρύ προβάδισμα από το 15ο λεπτό και στο ημίχρονο προηγούνταν με 12-9. 

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ, με όπλο του την άμυνα, εξαιρετική εμφάνιση του τερματοφύλακα, Γκιγκόφ και παίρνοντας σημαντική βοήθεια από τον νεαρό Τζωρτζίνη, που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του αγώνα σημειώνοντας 8 τέρματα, κατάφερε να κρατήσει σε απόσταση τους Κυανόλευκους και τελικά να κυριαρχήσει.

Ο τεχνικός των Ασπρόμαυρων, Παναγιώτης Γούσιος, σχολίασε σχετικά στο acpaok.gr: «Ήταν ένα ντέρμπι, ειδικά με τους τραυματισμούς που είχαμε να διαχειριστούμε. Θεωρώ ότι ήμασταν καλοί στο αμυντικό κομμάτι, σε συνδυασμό με την τρομερή εμφάνιση του Γκιγκόφ. Επιθετικά τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα, διότι οι επιλογές είναι περιορισμένες, οπότε πρέπει να ματώνουμε αμυντικά, και να προσπαθούμε οι επιθέσεις μας να τελειώνουν με ρίψεις και χωρίς λάθη. Για εμάς ήταν μία πολύ δύσκολο περίοδος, με παιχνίδια ανά τρεις μέρες. Μετά το παιχνίδι του Σαββάτου στο Άργος, τελειώνει ο δικός μας μαραθώνιος, και θα έχουμε τον χρόνο να προετοιμαστούμε για την συνέχεια». 

Ο αθλητής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Δεληζάνος, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ομάδας: «Ήταν ένας πολύ δυνατός αγώνας. Έπρεπε όλη η ομάδα να καλύψει τις απουσίες που είχαμε, κάτι που καταφέραμε. Βγάλαμε πάθος και πήραμε το αποτέλεσμα, κάτι που θέλαμε πάρα πολύ. Στρέφουμε το βλέμμα μας τώρα στο Final-4, έχοντας ως στόχο τον τελικό».

ΠΑΟΚ - ΙΩΝΙΚΟΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ 21-18

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-4, 7-5, 7-6, 9-8, 12-9 (ημίχρονο), 13-10, 15-11, 16-13, 18-15, 20-16, 21-18

ΠΑΟΚ: Γκιγκόφ Δεληζάνος 5, Παλάσκας, Βελισσαρίου, Τσαμουρίδης 1, Παπάζογλου 2, Νικολαΐδης 1, Μέντουριτς 2, Αποστόλου 2, Μπάρμπας, Βαφείδης, Μανωλούδης, Καβουσανάκης, Γιορανίδης, Τζωρτζίνης 8, Μισαηλίδης

ΙΩΝΙΚΟΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ: Αργυράκης 1, Παπαδόπουλος, Ζαχάρης, Μπραουδάκης, Συγγάρης, Βασιλείου, Μπούτος 1, Καραμασιώτης 2, Μαντζόπουλος 3, Χελιώτης 1, Λιόλιος 3, Μπαλάσκας 2, Λόλας 5

Διαιτητές: Πατιός - Τσιάνας, Δίλεπτα: 1-2, Πέναλτι: 5/7 - 0/1

No comments