Ενας αληθινός σταρ στο ματς της ΑΕΚ στη Χαλκίδα ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ενας αληθινός σταρ στο ματς της ΑΕΚ στη Χαλκίδα !




Ο ...μπαρουτοκαπνισμένος Κλάους Ντίτερ Κονβέντς, ο 67χρονος Βέλγος που είναι από τα πρόσωπα απόλυτης εμπιστοσύνης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, ήλθε στην Ελλάδα και θα είναι την Τρίτη παρατηρητής στον κρίσιμο αγώνα ΑΕΚ-Σπόρτινγκ για το European League !

Ο Κονβέντς έχει μία μυθική καριέρα, που δεν περιορίζεται μόνο στο χάντμπολ, το οποίο υπηρέτησε τόσο ως αθλητής όσο και ως διαιτητής και στη συνέχεια ενεργοποιήθηκε ως παρατηρητής.

Χάρη στη γνωριμία του με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Αντερλεχτ Χένρικ Αντερσεν έκανε αξιοσημείωτη σταδιοδρομία ως μάνατζερ  και πρωταγωνίστησε στις μεταγραφές σπουδαίων άσων, μεταξύ των οποίων και των Δανών αδελφών Μίκαελ και Μπρίαν Λάουντρουπ και πολλών ακόμα.

Συνδύασε διαφορετικές ιδιότητες για μεγάλο χρονικό διάστημα και μάλιστα το 1992 ήταν διαιτητής χάντμπολ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης και παράλληλα εκπροσωπούσε ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές πρώτης σειράς. 

Επέλεξε εντέλει το χάντμπολ, παρά τις αντιρρήσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ και από το 1994 αφοσιώθηκε στα καθήκοντα του μάνατζερ ποδοσφαιριστών αλλά και προπονητών, καθώς εκπροσωπούσε τον Μόρτεν Ολσεν αλλά και τον Ερικ Γκέρετς.

Πρωταγωνίστησε σε μία σειρά από μεταγραφές της Μίλαν, της Ντόρτμουντ, της Λεβερκούζεν, της Κολονίας ενώ δούλεψε ως σκάουτερ για την Σάλκε και συνεχίζει να διατηρεί επαφές υψηλού επιπέδου στο ποδόσφαιρο.




Οι δραστηριότητες του απλώθηκαν παντού...Δεν του...ξέφυγε ούτε ο Ραούλ, τον οποίο μάλιστα πήγε να δεί μαζί του Final 4 Τσάμπιονς Λιγκ στο χάντμπολ ( φωτο ), μετά από τη μεταγραφή του από την Ρεάλ στη Σάλκε, που πέτυχε και ολοκλήρωσε εκείνος ως μάνατζερ....

Επέστρεψε στο χάντμπολ ως παρατηρητής επειδή του το ζήτησε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, καθώς παραδέχεται ότι '' η αγάπη και το πάθος για το χάντμπολ δεν έφυγαν ποτέ από εκείνον και είναι κίνητρο ότι του αναθέτουν ματς υψηλού κινδύνου επειδή τον εμπιστεύονται λόγω της εμπειρίας του στο ποδόσφαιρο ''.

Πλέον, έχει ...500 παιχνίδια ως παρατηρητής και θεωρείται ειδικός στα...δύσκολα και όπου υπάρχει αγώνας με κίνδυνο και ρίσκο, μπαίνει εκείνος...

'' Με εμπιστεύονται και τους δικαιώνω γιατί με εμένα ολοκληρώνονται ακόμα και οι πιο δύσκολοι αγώνες και ποτέ δεν έχει διακοπεί ακόμα και το πιο επικίνδυνο ματς '' λέει ο Κονβέντς.


Η χειρότερη εμπειρία του ήταν στη Β.Μακεδονία όπου βίωσε κατάσταση με 10.000 θεατές σε κλειστό χωρητικότητας 7.500 ατόμων, με αναμένους πυρσούς και φωτοβολίδες, καθίσματα που...εκτοξεύονταν από τη μία μεριά στην άλλη, οπαδούς που κάπνιζαν...

'' Ακόμα και στις πιο σύνθετες καταστάσεις προχωράς, γιατί η διακοπή θα μπορούσε να κάνει χειρότερη την εικόνα...'' εκτιμά ο Κονβέντς, ένας ιδιαίτερα ψύχραιμος όσο και αποτελεσματικός άνθρωπος, ο οποίος πηγαίνει σχεδόν πάντα στα Βαλκάνια, την Πολωνία, την Ουγγαρία, την Ρουμανία, εκεί όπου...βράζει το αίμα στα παιχνίδια...

'' Μπορεί να με επιλέγουν επειδή προέρχομαι από χώρα που δεν είναι χαντμπολική ( Βέλγιο ) αλλά το απολαμβάνω όλο αυτό...'' προσθέτει ο '' σταρ '' των παρατηρητών....






No comments