Πήρε και επίσημα τους 4 βαθμούς η Εθνική Γυναικών... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πήρε και επίσημα τους 4 βαθμούς η Εθνική Γυναικών...


Και επίσημα δόθηκαν οι 4 βαθμοί στην Ελλάδα για τα 2 παιχνίδια της με την Λευκορωσία στο επίπεδο των Εθνικών ομάδων Γυναικών, με νίκη 10-0 σε καθένα από αυτούς τους αγώνες. 

Αυτό αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο της αναστολής συμμετοχής των ομάδων από Ρωσία και Λευκορωσία στις διοργανώσεις της, 

Επιπλέον, οι αγώνες με ουκρανικές ομάδες, οι οποίοι μπορούν να παιχτούν, θα γίνουν σε ουδέτερο έδαφος.

Τα παιχνίδια που έχουν γίνει παραμένουν ως έχουν με όλα τα αποτελέσματα να ισχύουν στις βαθμολογίες μέχρι τώρα σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι αγώνες στους οποίους συμμετέχουν Ρωσικές ή Λευκορωσικές ομάδες και στη συνέχεια δεν γίνονται, επικυρώνονται με 10-0 και 2-0 βαθμούς για την αντίπαλη ομάδα ή εθνική ομάδα.

Μηδενισμός υπήρξε και για την ουκρανική Μότορ καθώς δήλωσε αδυναμία συμμετοχής στις  αναμετρήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών αποκλείσθηκε η ΤΣΣΚΑ και πέρασε στα προημιτελικά η Βουκουρέστι από την Ρουμανία.

Στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Γυναικών EHF, ο δεύτερος αγώνας της προημιτελικής αναμέτρησης, της ουκρανικής Λβιβ με την Η71 από τα Φερόε, ο οποίος δεν είχε γίνει τον Φεβρουάριο, με απόφαση της ΕΗF κατακυρώνεται υπέρ της Ουκρανικής ομάδας.

Η Λβιβ  προκρίνεται στα ημιτελικά και η ομάδα έχει εκφράσει την επιθυμία της να παίξει τον εντός έδρας αγώνα των ημιτελικών εναντίον της ισπανικής Ροκάσα Γκραν Κανάρια, των Γκάτζιου και Ζυγούρα, σε πόλη της Τσεχίας..  

Προκριματικά EHF EURO 2022 γυναικών

Οι υπόλοιποι αγώνες της Ρωσίας (με Πολωνία , Λιθουανία και Ελβετία) και Λευκορωσία (με Ελλάδα (2 αγώνες), Ολλανδία και Γερμανία) δεν θα διεξαχθούν. Οι αγώνες αυτοί θα επικυρωθούν με 10:0 γκολ και 2:0 βαθμούς για τις αντίπαλες εθνικές ομάδες.

Σε περίπτωση που είτε η Ρωσία είτε η Λευκορωσία τερματίσουν σε θέσεις πρόκρισης στο EHF EURO 2022 γυναικών, θα αντικατασταθούν από την επόμενη ομάδα που ακολουθεί στην κατάταξη του αντίστοιχου ομίλου.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών 2023 Play-offs Φάση 1 & 2

Οι αγώνες πλέι οφ της φάσης 1 μεταξύ των Νήσων Φερόε και της Λευκορωσίας δεν θα παιχτούν και θα επικυρωθούν υπερ των Ν.Φερόε που προκρίνονται στα πλέι οφ της 2ης φάσης όπου θα αντιμετωπίσουν τη Γερμανία.

Τα πλέι οφ της 2ης φάσης με τη Ρωσία δεν θα διεξαχθούν και δεν θα επικυρωθούν όπως περιγράφεται. Η νικήτρια ομάδα των πλέι οφ της φάσης 1 μεταξύ Σλοβακίας και Βελγίου θα προκριθεί επομένως στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών 2023.


No comments