Παίκτρια του ΠΑΟΚ η Αλεξάντρα Μποριζόφσκα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η Αλεξάντρα Μποριζόφσκα

Την έναρξη της συνεργασίας του με την Αλεξάντρα Μποριζόφσκα ανακοίνωσε το γυναικείο τμήμα του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για 27χρονη αθλήτρια, που αγωνίζεται τόσο στην περιφέρεια, όσο και ως αριστερό εξτρέμ.

Ξεκίνησε την καριέρα της από την ομάδα της γενέτειρας πόλης της, το Κουμάνοβο (Β. Μακεδονία), την αγωνιστική σεζόν 2012-2013 και σε αυτήν παρέμεινε μέχρι τη σεζόν 2020-2021. Με το Κουμάνοβο κατέκτησε Πρωταθλήματα και Κύπελλα, ενώ κατέγραψε αρκετές συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στο «νταμπλ» της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 ήταν η αρχηγός και εκείνη που συνέβαλλε τα μέγιστα, ώστε να κατακτηθούν οι δύο τίτλοι. 

Όσον αφορά στις ατομικές της διακρίσεις, έχει αναδειχθεί MVP του Πρωταθλήματος της Β. Μακεδονίας τις σεζόν 2016-2017, 2017-2018 και 2018-2019. 

Το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022 την βρήκε για πρώτη φορά εκτός Β. Μακεδονίας αγωνιζόμενη στην Κροατία, για λογαριασμό της Ούμαγκ. 

Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας της, με την οποία έχει αγωνιστεί σε προκριματικές φάσεις όλων των μεγάλων διοργανώσεων. 

Για την έναρξη συνεργασίας της με τον ΠΑΟΚ, η ίδια δήλωσε στο acpaok.gr: «Η προοπτική του ΠΑΟΚ mαteco μου άρεσε πολύ, διότι είδα τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει η ομάδα. Τόσο τα συστήματα παιχνιδιού, όσο και οι συμπαίκτριες μου, είναι υπέροχα. Ο ΠΑΟΚ mαteco είναι η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, και αυτό σημαίνει πως υπάρχει επαγγελματισμός σε όλα τα επίπεδα. Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση, τον έφορο, και τον προπονητή, για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Με την σειρά μου θέλω να συμβάλλω τα μέγιστα, ώστε η ομάδα να πετύχει για ακόμα μία σεζόν τους στόχους της». 

No comments