Αργησε να αφυπνισθεί η ΑΕΚ, συνάντησε απίθανο γκολκίπερ, και έχασε στο Σαφχάουζεν... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αργησε να αφυπνισθεί η ΑΕΚ, συνάντησε απίθανο γκολκίπερ, και έχασε στο Σαφχάουζεν...




Η ΑΕΚ μπήκε, ανάλογα με τις πραγματικές δυνατότητες της, μετά το 35΄ στον αγώνα στο Σαφχάουζεν, όταν πλέον έχανε με 20-10 και δεν πέτυχε τίποτα περισσότερο από το ψαλίδισμα της διαφοράς, με συνέπεια να ηττηθεί με 30-26 από την ελβετική ομάδα, που πέτυχε την πρώτη νίκη της στον Ομιλο και πλέον έχει τους ίδιους πόντους με την Ενωση, η οποία την υποδέχεται στην επόμενη αγωνιστική στη Χαλκίδα, με στόχο να κερδίσει καλύπτοντας και την διαφορά των 4 τερμάτων, για πιθανή ισοβαθμία.

Ολα, ουσιαστικά, κρίθηκαν στο πρώτο ημίχρονο ( που έληξε με 18-10 ), όταν ο απίθανος γκολκίπερ της Σαφχάουζεν Πιλίποβιτς είχε 10 καθοριστικές επεμβάσεις ( συνολικά έφθασε τις 16, με ποσοστό 38 % ), απέναντι στην ΑΕΚ που δεν μπόρεσε να βρεί γρήγορο ρυθμό και να '' τρέξει '' τον αντίπαλο, δεν πήρε βοήθειες από τον Πλάθα στα πίβοτ ( έμεινε μάλιστα χωρίς γκολ ), έκανε αρκετά λάθη σε συνεργασίες, δεχόταν γκολ με ευκολία, καθώς, είχε αμυντικά προβλήματα αλλά και λιγοστές αποκρούσεις από τους τερματοφύλακες της ενώ παράλληλα, οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερη ενέργεια και έμοιαζαν να έχουν περισσότερο πείσμα για την διεκδίκηση της επιτυχίας σε αυτό το ματς.

Στο 7΄15΄΄ το σκορ έγινε 4-6 με τον Μπεριά και η ΑΕΚ σκόραρε ξανά στο 11΄ 10΄΄ με τον Τζηρά ( 6-7 ) και μετά στο 19΄ με τον Μυλωνά ( 13-8 ), δηλαδή, πέτυχε 2 γκολ σε 12 λεπτά και η Σαφχάουζεν πέτυχε επιμέρους σκορ 9-2 σε αυτό το διάστημα, όταν και ξέφυγε με σημαντική διαφορά που έφθασε στο μεγαλύτερο σημείο της με την εκπνοή του ημιχρόνου ( 18-10 ).

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ έμεινε χωρίς γκολ έως το 35΄ ( 20-10 ) και στη συνέχεια αντέδρασε, με αποκρούσεις του Μπουκοβίνα ( έφθασε τις 13, με ποσοστό 32% ) και 6 γκολ από προσωπικές ενέργειες του Μόγια αλλά και καλύτερη αμυντική συμπεριφορά, όμως, πια ήταν αργά...

Ο πρώτος σκόρερ της Σαφχάουζεν, στη σεζόν, Ζέχτερ έφθασε τα 10 γκολ, όμως, εκείνος που δεν άφηνε  την ΑΕΚ  να ανασάνει, ήταν ο πολύπειρος Κανέγιας, καθώς σκόραρε στα πιο κρίσιμα σημεία του αγώνα, στη διάρκεια της επανάληψης, συνολικά με 7 γκολ στον απολογισμό του.

Καλύτεροι παίκτες ψηφίσθηκαν ο Πιλίποβιτς από την Σαφχάουζεν και ο Μόγια από την ΑΕΚ, αλλά, αναμφίβολα από την Ενωση άξια αναφοράς είναι και η παρουσία του Μυλωνά, ο οποίος είχε ισομερή απόδοση στο ματς.

Η ΑΕΚ δεν έχασε, εντέλει, από μία ανώτερη ομάδα από την δική της, αλλά, σε μεγάλο βαθμό από τον δικό της κακό εαυτό, την ρέντα του αντίπαλου γκολκίπερ και την ψυχραιμία με την οποία η ενθουσιώδης Σαφχάουζεν την τιμώρησε για τα λάθη της, κάνοντας μάλιστα δύσκολη τη ζωή των φιλοξενούμενων σε κάθε επιλογή τους στην επίθεση.

Οι 50 φίλοι της ΑΕΚ, πάντως, τραγουδούσαν από την αρχή έως το τέλος και ήταν συνέχεια στο πλευρό της αγαπημένης ομάδας τους...

Τα πεντάλεπτα : 3-3, 5-6, 10-7, 13-8, 15-9, 18-10 ( ημίχρονο ), 20-10, 22-13, 24-16, 26-19, 28-22, 30-26.

Διαιτητές : Μπούτζακ-Ζάχραντνικ ( Σλοβακία )

ΣΑΦΧΑΟΥΖΕΝ : Κούτελ 4, Πιλίποβιτς, Ζέχντερ 10, Τζέρρυ, Κανέγιας 7, Σμιντ 1, Σόπερ, Γκερμπλ 2, Γκαρσία, Λίερ, Μάρκοβιτς, Μάρος 5, Σέλκερ, Τόμινετς 1, Χέρμπουργκερ, Μάτζκεν.

ΑΕΚ : Μπουκοβίνας, Τζηράς 4, Ουγκάλντε 4, Πλάθα, Μυλωνάς 7, Κοτσιώνης, Μόγια 6, Μπεριά 3, Ηλιόπουλος, Καλόμοιρος, Παπαδιονυσίου, Αραμπατζής 2, Μπριάτκα,  Μπετζιλαλί, Αντζελιτς, Δικαιούλιας. 

No comments