Ο '' Αεκτζής '' σούπερσταρ Γκιγού στο greekhandball.com : '' Ομάδα με καρδιά η ΑΕΚ ! '' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο '' Αεκτζής '' σούπερσταρ Γκιγού στο greekhandball.com : '' Ομάδα με καρδιά η ΑΕΚ ! ''


Ο θρυλικός Μικαέλ Γκιγού, ο Γάλλος πολυπρωταθλητής, θα είναι αντίπαλος της ΑΕΚ με την Νιμ την Τρίτη στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής του EHF European League, σε ένα αθλητικό ραντεβού με ιστορική σημασία και αξία.

Οταν μπαίνεις στα μεγάλα σαλόνια, με αυτούς παίζεις και κερδίζεις εμπειρίες που θα σε ακολουθούν.

Ως αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας, ο 39χρονος σήμερα Γκιγού κέρδισε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο το 2008 και το 2012 και την  πρωτιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το 2009, το 2011, το 2015, το 2017 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2006, 2010, 2014.

Εχει 283 ματς και 970 γκολ με την Εθνική Γαλλίας, με την οποία παίζει από το ...2002...

Σε συλλογικό επίπεδο έχει κατακτήσει 2 Τσάμπιονς Λιγκ, 10 Πρωταθλήματα Γαλλίας, 11 Κύπελλα Γαλλίας και 10 Λιγκ Καπ Γαλλίας όπως και 3 Σούπερ Καπ.

Συνολικά, έχει σηκώσει ...45 τρόπαια ενώ 11 φορές αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης στο γαλλικό πρωτάθλημα, όπου αγωνίσθηκε επί 20 χρόνια με την Μονπελιέ, μέχρι το 2019, όταν και μετακινήθηκε στη Νιμ.

Ο Γκιγού, τον οποίο λογικά θα ...λατρεύουν οι Αεκτζήδες καθώς πρώτη επιλογή του σε νούμερο είναι το 21, μίλησε αποκλειστικά στο greekhandball.com  για την αναμέτρηση της Τρίτης ανάμεσα στη Νιμ και την ΑΕΚ ενώ αποκάλυψε ότι στο τέλος της σεζόν θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση  :

--Τι πιστεύεις για την κλήρωση στον Ομιλο ;

--Είναι βατός Ομιλος. Δεν υπάρχουν γερμανικές ομάδες, ούτε η Πλοκ ή η Μπενφίκα που είναι κάπως πιο ισχυρές. Ο Ομιλος είναι πολύ ισσορροπημένος και αποτελείται από καλές ομάδες, που δεν έχουν μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα τους.

--Πως θα χαρακτήριζες την ομάδα της ΑΕΚ ;

--Είδα ένα βίντεο από την ΑΕΚ. Είναι μία ομάδα που έχει καρδιά, παίζει με υψηλό ρυθμό και ορμητικότητα. Η 5-1 άμυνα της δεν είναι εύκολο να αντιμετωπισθεί και ο Ουγκάλντε είναι παίκτης που δημιουργεί προβλήματα. Παίζει με αποτελεσματικότητα την γρήγορη επίθεση με μια καλή μπαλιά. Επικίνδυνη ομάδα.

-Ποιούς παίκτες, πλην του Ουγκάλντε που ήδη ανέφερες, ποιούς άλλους παίκτες θα ξεχώριζες από την ΑΕΚ ; 

--Παρατήρησα ακόμα  τον Μπεριά και τον Μόγια. 

--Ποιό μπορεί να είναι το κίνητρο για έναν αθλητή που έχει κερδίσει τα πάντα ; 

--Αποφάσισα να σταματήσω την διεθνή καριέρα μου, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Θέλω να τελειώσω μία πολύ καλή σεζόν με την  Νιμ και να πετύχω το καλύτερο δυνατό σε όλες τις διοργανώσεις, σε συλλογικό επίπεδο. Την επόμενη σεζόν θα συνεχίσω να δουλεύω στον σύλλογο και ως σύμβουλος του Προέδρου. 

--Ποιά είναι η άποψη σου για το ελληνικό χάντμπολ ;

---Θυμάμαι το ελληνικό χάντμπολ από την περίοδο 2004-2005. Οι Ελληνες μας κέρδισαν το 2005 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Τυνησία. Μερικοί παίκτες ήταν πολύ ταλαντούχοι και έπαιξαν στην Γαλλία και στην Γερμανία. Σήμερα, η κατάσταση φαίνεται πολύ πιο σύνθετη. Ο Γκι Πετιζιράρ σίγουρα θα βοηθήσει ώστε να αλλάξουν πράγματα στο ελληνικό χάντμπολ. 

--Ποιές ομάδες πιστεύεις ότι έχουν αβαντάζ από τον Ομιλο ;

--Πιστεύω ότι η Νιμ, η Σαφχάουζεν και η Σπόρτιγκ Λισαβόνας θα αγωνισθούν για τις 3 πρώτες θέσεις και στη συνέχεια η 4η θέση θα παιχθεί ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Πέλιστερ.

--Ποιές είναι οι διαφορές ανάμεσα στο  European League και το European Cup ;

---Οι ομάδες στην ουρά του European League είναι στο επίπεδο των ομάδων του European Cup. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των κορυφαίων ομάδων του European League και όσων συνολικά μετέχουν στο European Cup.

No comments