'' Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη στην οικογένεια της ΑΕΚ..'' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

'' Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη στην οικογένεια της ΑΕΚ..''

 


Στο athletestories.gr διαβάσαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του αρχηγού της ΑΕΚ Παναγιώτη Νικολαϊδη.

Επειδή δεν έχουμε άδεια αναδημοσίευσης, αρκούμαστε στην αναφορά της πηγής και σε ορισμένες αναφορές του διεθνή αθλητή, πάντα εντός του πλαισίου της δεοντολογίας : 

--'' Οι ομάδες δεν πρέπει απλώς να είναι και να λειτουργούν σαν οικογένεια μόνο στους αγωνιστικούς χώρους και μέσα στα αποδυτήρια. Οι ομάδες πρέπει να είναι και να λειτουργούν σαν οικογένεια κι έξω από αυτά. Αυτό είναι η ΑΕΚ. Ομάδα! Οικογένεια! Από ‘κείνες που, όταν περνάει η θύελλα και στέκονται ξανά στα πόδια τους, γίνονται πιο δυνατές! Πιο ισχυρές! Από αυτές που τα μέλη της φροντίζουν να βρίσκουν τη λύση και να δίνουν τη βοήθειά τους, κάθε ώρα! Κάθε στιγμή! ''.

-'' Δεν πίστευα ποτέ πως θα υπάρξει σε μια ομάδα ένας παράγοντας όπως ο κ. Παπασταμάτης. Την πρώτη φορά που ήρθε στην προπόνηση και μας συστήθηκε, οι περισσότεροι ήμασταν λίγο επιφυλακτικοί. Εκείνη την περίοδο η ΑΕΚ αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα και είχαμε δει και ακούσει πάρα πολλά πράγματα. Κάποια στιγμή με πλησίασε και πιάσαμε την κουβέντα: «Παναγιώτη», μου είπε, «εγώ αυτήν την ομάδα κάποια στιγμή θα την κάνω να πετάξει πολύ ψηλά». Απόρησα με τα λόγια του, αλλά προσπάθησα να μην το δείξω. «Θυμήσου το», επανέλαβε, «θα την πάω πολύ ψηλά». Προσπαθούσα να καταλάβω αν πίστευε αυτά που έλεγε. Την απάντηση την πήρα λίγο καιρό αργότερα. Τότε που είδα πόσο καλά οργάνωσε την ομάδα. Απέδειξε ότι δεν έλεγε “αερολογίες”. Ό,τι έλεγε, το πίστευε! Κι ό,τι ήθελε να κάνει, το έκανε! «Το ‘πες και το ‘κανες!», του ψιθύρισα στο αφτί την ημέρα που κάναμε το Τρεμπλ. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ο κ. Παπασταμάτης δεν θα σταματήσει εδώ! Θα συνεχίζει να στηρίζει την ομάδα κυρίως γιατί υπεραγαπάει την ΑΕΚ!  Και το γήπεδο που λέει ότι θα φτιάξει είμαι σίγουρος πως μία μέρα θα το φτιάξει. Μπορεί να περάσει κάποιο διάστημα, αλλά θα το φτιάξει! Δεν πρόκειται να αφήσει το θέμα στην τύχη του. Άλλωστε, από την στιγμή που μπήκε στην οικογένεια της ΑΕΚ, τίποτα δεν άφησε στην τύχη του. Όλα ήρθαν μέσα από τη δουλειά, την οργάνωση, την επιμονή, την υπομονή και την πίστη. Και το Τρεμπλ δεν προέκυψε από τη μία στιγμή στην άλλη ''.

-'' Η δουλειά που έκαναν ο Ηλίας Χατσίκας (σ.σ. Γενικός Αρχηγός) και ο Στάθης Παπαχαρτοφύλης (σ.σ. Αθλητικός Διευθυντής) ήταν εντυπωσιακή! Όπως εξαιρετική είναι και η δουλειά που έχει κάνει ο προπονητής μας. Ο Δημήτρης Δημητρούλιας. Στο παρελθόν είχα συνεργαστεί στην ΑΕΚ με αρκετούς προπονητές. Ο καθένας είχε τη δική του φιλοσοφία. Στην περίπτωση του κ. Δημητρούλια τού αναγνωρίζω και του βγάζω το καπέλο για το πείσμα του! Για το γεγονός ότι έχει τη νοοτροπία του νικητή.  Η ήττα δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό του! Όταν έχεις έναν τέτοιον προπονητή, ανθρώπους-σύμβολα του χάντμπολ της ΑΕΚ όπως ο Αλέξης Αλβανός, ο Δημήτρης Καφφάτος, ο Σπύρος Μπαλωμένος, δυνατούς παράγοντες και γενικότερα ένα υγιές περιβάλλον και μια δυνατή ομάδα, μπορείς να στοχεύεις ψηλά! ''.

-'' Μετά από μια τόσο επιτυχημένη χρονιά, σίγουρα οι απαιτήσεις αυξάνονται. Δεν είναι δύσκολο να ανέβεις στην κορυφή. Δύσκολο είναι να διατηρηθείς σ’ αυτήν! Η δυσκολία λοιπόν για εμάς θα είναι η διατήρηση της ομάδας στην κορυφή. Σε κάθε παιχνίδι οφείλουμε να αποδεικνύουμε ότι δικαίως είμαστε οι κάτοχοι τριών τίτλων. Πως, ανεξάρτητα από την επιτυχία που σημειώσαμε, οι στόχοι μας δεν αλλάζουν. Πως πάντα θα παραμένουν οι ίδιοι. Και πάντα πρέπει να τους κυνηγάμε. Όχι μόνο για εμάς και την ομάδα αλλά παράλληλα και για τον κόσμο. Γι’ αυτούς τους “παλαβούς” που αφήνουν τις οικογένειές τους και μας ακολουθούν όπου και αν παίζουμε. Ο αθλητισμός είναι ένα πραγματικό σχολείο. Είναι αυτό που σου μαθαίνει το «ευ αγωνίζεσθαι». Να μάχεσαι! Να μην τα παρατάς! Αυτά έμαθε και σε μένα. Να παλεύω! Να διεκδικώ! Να μην τα παρατάω! ''.

No comments