Φύσηξε σαν Βαρδάρης ο ΠΑΟΚ, αλλά, η Δράμα έχει τον σεβασμό όλων... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Φύσηξε σαν Βαρδάρης ο ΠΑΟΚ, αλλά, η Δράμα έχει τον σεβασμό όλων...




Τι είδαμε από το ματς ΠΑΟΚ-Δράμα 37-19 και την δίκαιη επικράτηση του Δικεφάλου του Βορρά που αξίζει το χειροκρότημα γιατί έκανε με προσεκτικό και μελετημένο παιχνίδι, εύκολα τα δύσκολα ;

Πριν από όλα, θα ξεκαθαρίσουμε ότι η προσέγγιση μας δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνει με όρους ποδοσφαιρικούς και μεγαλόσχημους ή δίχως τον απόλυτο σεβασμό στη Δράμα που τιμά την Ελλάδα στην Ευρώπη και κάνει γενναία προσπάθεια.

Για τη συνέχεια : Ο ΠΑΟΚ ήταν υπέροχος, μία ομάδα που αποτυπώνει την λογική του Πάνου Γούσιου, για πιεστική άμυνα ( 35 φάουλ έκανε ο ΠΑΟΚ, στα 17 αρκέσθηκε η Δράμα...), γρήγορες επιθέσεις στον αιφνιδιασμό και χρησιμοποίηση όλων των παικτών, με  συνεχές  rotation, ώστε να παρουσιάζει πάντα φρεσκάδα και να έχει λύσεις σε ετοιμότητα.

Η απόδοση του ΠΑΟΚ στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στους πολύπειρους τερματοφύλακες του, Μπάρμπα και Γκίγκοφ οι οποίοι συνέβαλαν αποφασιστικά ώστε να υψωθεί αμυντικό τείχος, σχεδόν ανυπέρβλητο.

Η αγωνιστική πειθαρχία και η εξουδετέρωση του Τόσκα στο πρώτο μέρος, έδωσαν σαφές πλεονέκτημα στον ΠΑΟΚ που δεν ήταν μονοδιάστατος αλλά πλουραλιστικός απέναντι στην Δράμα από την οποία έλειψαν πολύ Παπαδόπουλος και Τουνγκελίδης ενώ ο Χαϊτίδης δεν ήταν έτοιμος και παράλληλα πρέπει να προσμετρηθεί και το στοιχείο της κόπωσης.

Ναι μεν και ο ΠΑΟΚ δεν είχε Σεϊρεκίδη, Παλάσκα και Καραγκιοζόπουλο, ωστόσο, παρουσιάζει μεγαλύτερο βάθος ως ομάδα και φέτος στηρίζεται λιγότερο στη φόρμα του Στογιάνοβιτς, καθώς βοηθά πολύ, οργανωτικά, με την ψυχραιμία του ο  Μισαηλίδης το έργο του Σέρβου.

Τα λάθη ήταν 18 για την Δράμα και μόλις 4 για τον ΠΑΟΚ ενώ ο ΠΑΟΚ είχε 8 κλεψίματα και η Δράμα 2. Τα νούμερα συχνά δε λένε την αλήθεια, αλλά, εδώ περιγράφουν την εικόνα.

Το αποτέλεσμα είναι, αναμφίβολα, δίκαιο και το ίδιο συμβαίνει και ως προς την έκταση του τελικού σκορ.

Αυτή την φορά, ο ΠΑΟΚ δεν ταλαιπωρήθηκε όπως πέρσι από την Δράμα, ωστόσο, πέρα από αυτό, έδειξε ότι θα είναι εξαιρετικά υπολογίσιμος και όχι μόνο επειδή έχει ηχηρό όνομα και βαριά φανέλα.

Η Δράμα, μία ομάδα-κόσμημα, χρειάζεται να μάθει από αυτή την εμφάνιση της, να βουτήξει στις μνήμες από τα σφάλματα της και να γυρίσει πιο δυνατή, χωρίς απογοήτευση.

Τα πεντάλεπτα : 2-0, 6-2, 8-3, 11-5, 16-7, 19-10 ( ημίχρονο ), 24-11, 25-13, 31-16, 33-16, 36-17, 37-19.  

 Διαιτήτευσαν οι Μπέτμαν-Τζαφερόπουλος.

ΠΑΟΚ (Γούσιος): Α.Παπάζογλου 4 , Βαφείδης 1, Μανωλούδης 4, Τριανταφυλλίδης 5, Τσαμουρίδης , Μισαηλίδης 2, Μπάρμπας, Νικολαΐδης 2 , Γκίγκοφ 1 , Στογιάνοβιτς 5, Γιορανίδης 6, Τζωρτζίνης 2,  Αποστόλου, Μέντουριτς 4, Καβουσανάκης 1,  Δεληζάνος .

ΔΡΑΜΑ (Βαλαβάνης): Γκαμώτσος, Τοζακίδης, Ε.Παπάζογλου, Καφαντάρης 1, Μπουγκαρίνοβιτς , Νίκολιτς 4 , Χαϊτίδης , Κοβογλανίδης 3, Κοτσαμαρίκογλου 1, Πολύδωρος , Τορνικίδης 2, Τόσκας 7 , Καβάζης, Δεμερτζίδης,  Κρανιώτης, Σίνα 1.

No comments