Ο Πρόεδρος της ΚΕΔ Κ.Κατσίκης στο greekhandball.com : '' Προσπαθούμε να είμαστε πιο εξωστρεφείς...'' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔ Κ.Κατσίκης στο greekhandball.com : '' Προσπαθούμε να είμαστε πιο εξωστρεφείς...''



Καινοτόμησε η ΚΕΔ με την ανακοίνωση των βαθμολογιών των διαιτητών στα ματς της πρώτης αγωνιστικής σε Ανδρες και Γυναίκες. 

Ωραία κίνηση, έξυπνη, βοηθά το άθλημα και συμβαδίζει με πνεύμα εξωστρέφειας.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔ Κώστας Κατσίκης, ο οποίος κάνει σημαντικές κινήσεις για την αναβάθμιση του αθλήματος, ερωτηθείς σχετικά από το greekhandball.com, σχολίασε ως προς το σκεπτικό αυτής της επιλογής :

'' Λειτουργήσαμε με το σκεπτικό ότι προσπαθούμε πλέον να είμαστε πιο εξωστρεφείς. Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος, όπως και οι συντελεστές του αθλήματος, την κρίση μας για τις διαιτησίες. Είμαστε εδώ με εμπιστοσύνη στους διαιτητές, αγάπη για το χάντμπολ και διάθεση διαφάνειας. Οπως θα ανακοινώνονται οι βαθμολογίες, το ίδιο θα ισχύει και για τις ποινές. Σε αυτή την κατεύθυνση, της αλλαγής, έγιναν και οι συναντήσεις με τις ομάδες και τους εκπροσώπους τους. Με τελικό στόχο την αναβάθμιση του αθλήματος και την βελτίωση της εικόνας του, σε ότι αφορά τις δικές μας σκέψεις και ενέργειες ''. 

Πως προκύπτουν, όμως, οι βαθμολογίες από τους παρατηρητές ; 

Υπάρχει συγκεκριμένη ακολουθία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που κάναμε, συγκεντρώνοντας στοιχεία και από το εξωτερικό, η βαθμολογία των διαιτητών, προκύπτει από το φύλλο παρατήρησης σε 9 τομείς ( όπως : ποινές, παθητικό παιχνίδι, γλώσσα σώματος, επιθετικό φάουλ, κινήσεις στα πίβοτ, πλεονέκτημα, προσωπικότητα στον αγώνα ).

Η βαθμολόγηση δίδεται από το 0 έως το 4 και κάθε βαθμός πολλαπλασιάζεται με το 2 ενώ επί 3 πολλαπλασιάζεται ο βαθμός για την '' γενική εντύπωση ''. 

Προσμετράται ιδιαίτερα και ο βαθμός δυσκολίας κάθε αγώνα.

Η κλίμακα είναι 0 έως 100, αλλά, βαθμοί από 81 έως 83, στο χάντμπολ, σε παγκόσμιο επίπεδο, ορίζουν την τελειότητα.

Προκειμένου να παραπεμφθεί διαιτητής θα πρέπει να βαθμολογηθεί διαιτητής χαμηλότερα από 64.

Ανάλογα, λοιπόν, αξιολογούνται και οι βαθμολογίες.

Διευκρινίζεται ότι βαθμολογείται το ζευγάρι  ( άλλωστε, ορθά, το χάντμπολ είναι το μόνο άθλημα που έχει σταθερά ζευγάρια, καθώς, ουσιαστικά το απαιτεί η φύση του αθλήματος ) και όχι ξεχωριστά κάθε διαιτητής, έστω και αν επισημαίνονται σε κάθε διαιτητή  τα σφάλματα του.


Νίκος Δελαγραμμάτικας




No comments