Είδαμε ότι ήταν αναμενόμενο....Αναγκαία η αλλαγή ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Είδαμε ότι ήταν αναμενόμενο....Αναγκαία η αλλαγή !

 

Η επιλογή να μεταδίδεται απευθείας ο επιλεγμένος ( από την ΕΡΤ...) αγώνας χάντμπολ στις 12.30 μ.μ. του Σαββάτου,  από την ΕΡΤ3, αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος ατυχής.

Οχι γιατί αυτό είχαμε γράψει ( και επιμένουμε...) αλλά επειδή προκύπτει από τα νούμερα. 

Αν και το ματς που προτιμήθηκε, είχε εμπορική ομάδα ( ΑΕΚ ), τα νούμερα της τηλεθέασης κινήθηκαν σε αυτά που καταγράφει κατά μέσο όρο η ΕΡΤ3.

Ο μέσος όρος τηλεθέασης του αγώνα Ιωνικός Ν.Φ.-ΑΕΚ ήταν, μάλιστα, χαμηλότερος από εκείνο που είχε όλη την ημέρα η ΕΡΤ3, δηλαδή 2% για το ματς, 2.2% για το κανάλι.

Αύριο, με τις αναλυτικές μετρήσεις θα γνωρίζουμε και πόσοι άνθρωποι υπολογίζεται όι είδαν  το συγκεκριμένο ματς, με βάση τους ανοικτούς τηλεοπτικούς δέκτες αν και με την καλοκαιριάτικη ημέρα που είχε και τέτοια ώρα, γίνεται κατανοητό ότι αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο ότι αυτή η ώρα μετάδοσης δεν αφορά ζώνη υψηλής τηλεθέασης, για τους προφανείς λόγους, καθώς τα μέλη της οικογένειας, συνήθως, είναι σε ψώνια, δραστηριότητες, καφέ ή φαγητό, επίσκεψη στους γονείς, αλλού....

Η τηλεθέαση ανά τέταρτο στο συνολικό κοινό :

12.30-12.45    μ.μ.          1.3%

12.45-1           μ.μ.           2.9%

1-1.15             μ.μ.           3.7%  ( στο μεγαλύτερο μέρος από το τέταρτο είχε ημίχρονο...) 

1.15-1.30        μ.μ.            1.7%

1.30-1.45        μ.μ.             2%

1.45-2            μ.μ.              2.7%  ( και εδώ, στο μεγαλύτερο τμήμα από το τέταρτο είχε τελειώσει το ματς... ) 

Στην ανάλυση των ποσοστών, από τις μετρήσεις που έχουμε στη διάθεση μας, η κατάσταση είναι ελαφρώς καλύτερη στο δυναμικό κοινό 18-54, αλλά, ειδικά στις επιμέρους κατηγορίες 45-54 και στο γυναικείο κοινό είναι πολύ χαμηλή ( 0.8 % ) η τηλεθέαση. 

Το πρόβλημα δεν είναι του χάντμπολ, της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, όποιας άλλης ομάδας, αλλά, της ημέρας, της ώρας, του φορέα μετάδοσης, της προώθησης της μετάδοσης...

Ναι, εκείνη την ώρα το Σάββατο, η ΕΡΤ3 είχε καλύτερα ποσοστά από την ΕΡΤ2 και το ΜακεδονίαTV, αλλά, αυτό συμβαίνει κάθε Σάββατο.

Το χάντμπολ αξίζει καλύτερη αντιμετώπιση....


   

No comments