Στη δοκιμασία της πρόκρισης, υπερήφανα, η Εθνική Εφήβων - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στη δοκιμασία της πρόκρισης, υπερήφανα, η Εθνική Εφήβων


Η προετοιμασία της Εθνικής Εφήβων (U-19) κoρυφώνεται στην Έδεσσα έως την Κυριακή 8 Αυγούστου, όταν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αναχωρήσει με προορισμό τα Σκόπια για να λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας.

Στον όμιλο η Εθνική θα αντιμετωπίσει την Πολωνία (Δευτέρα, 9 Αυγούστου, 20:30) και τη διοργανώτρια Βόρεια Μακεδονία (Τρίτη, 10, Αυγούστου 20:30), με στόχο την κατάκτηση μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου που θα της επιτρέψουν να παίξει για τις θέσεις 1-4. Στον άλλο όμιλο συμμετέχουν οι Βοσνία, Ελβετία, Γεωργία και Ουκρανία. Η Εθνική ομάδα που θα κατακτήσει την πρώτη θέση στο τουρνουά αυτόματα θα πάρει την άνοδο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, για τη συγκεκριμένη ηλικία.

Γι’ αυτή την 15ήμερη προετοιμασία μπήκαν στο γήπεδο 21 αθλητές. Πρόκειται για τους Μπαμπατζανίδη, Κοτσιώνη, Βασιλείου (ΑΕΚ), Στανκίδη, Παπαγιάννη (Φίλιππος Βέροιας), Παγιάτη, Ασλή, Στεφανίτση, Γερουλάνο, Αναστασίου (ΑΣΕ Δούκα), Παπάζογλου, Σίνα, (Δράμα 1986), Αναγνωστόπουλο, Μούγιτς (Διομήδης Άργους), Δάιο (Ζαφειράκης Νάουσας), Μουμτζιδέλη (Αερωπός Έδεσσας), Αλεξανδρίδη, Σκούφα (ΑΕΣΧ Πυλαίας), Τζωρτζίνη, Κυριακίδη και Γιορανίδη (ΠΑΟΚ).

Κοντά στους αθλητές, πέρα από τον Νίκο Γεωργιάδη και τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού επιτελείου (Γιάννης Πηλαλίδης, Μπάμπης Προδρομίδης, Γιώργος Χρυσάφης, Αντώνης Τσολάκος), βρίσκονται ο ορθοπεδικός Αθανάσιος Κουτής, ο φυσιοθεραπευτής Σάββας Ελαβάνογλου και ο αθλητικός ψυχολόγος Γιώργος Λουλές.

«Τα δεδομένα στον παγκόσμιο αθλητισμό έχουν διαμορφωθεί έτσι, ώστε μέχρι την τελευταία στιγμή να υπάρχει η αγωνία για το δικαίωμα της συμμετοχής στους αγώνες, είτε ενός αθλητή μεμονωμένα, είτε μίας ομάδας λόγω του covid-19. Το βλέπουμε ακόμη και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο υψηλότερο αθλητικό επίπεδο. Μοιραία, λοιπόν, το πρώτο μέλημα είναι να αγωνιστεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αυτή η ομάδα, που έχει δουλέψει πολύ τα προηγούμενα χρόνια και ήδη λόγω του κορονοϊού έχει χάσει τη δυνατότητα να παίξει ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα στη χώρα της», σχολίασε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Γεωργιάδης και μίλησε για τα εμπόδια που μπήκαν στο δρόμο της Εθνικής: «Η χρονιά αυτή είναι πολύ δύσκολη για κάθε αθλητή ξεχωριστά. Την πολύμηνη αγωνιστική απραξία λόγω της καραντίνας, διαδέχθηκε η συμπυκνωμένη αγωνιστική δράση προκειμένου να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα των ανδρών, αλλά και των υπολοίπων ηλικιακών  διοργανώσεων. Χρειαζόμασταν αυτούς τους αγώνες, επειδή υπήρχαν αρκετά παιδιά που δεν είχαν παιχνίδια στα πόδια τους».

Σχετικά με την υλοποίηση της προετοιμασίας, ο έμπειρος τεχνικός τόνισε ότι «πριν λίγους μήνες το πρόγραμμά μας προέβλεπε ότι τέτοια εποχή θα παίζαμε στην Αθήνα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αυτό άλλαξε στην πορεία. Επίσης ο σχεδιασμός της προετοιμασίας για το ευρωπαϊκό επηρεάστηκε από τις εγχώριες διοργανώσεις που ολοκληρώθηκαν αργά μέσα στο καλοκαίρι. Επιπλέον έχουμε απουσίες λόγω τραυματισμών, έχουμε και αθλητές που ήρθαν με τραυματισμούς και σε όλο αυτό το διάστημα έπρεπε να τους φέρουμε στην επιθυμητή κατάσταση. Γενικώς χρειάστηκε μία ειδική διαχείριση και ήταν σημαντικό ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε μία δεξαμενή αθλητών που ήταν κοντά στην Εθνική ομάδα και έτσι υπήρξε κάλυψη των απουσιών. Δώσαμε έναν φιλικό αγώνα με την Ιταλία και ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε να γίνουν ακόμη τρία φιλικά, εντός και εκτός Ελλάδος. Αποφασίσαμε όμως να προστατέψουμε την υγεία των αθλητών και να μην βγούμε στο εξωτερικό για φιλικούς αγώνες. Θελήσαμε να πάμε όσο το δυνατόν με το μικρότερο ρίσκο. Προσπαθήσαμε να περιφρουρήσουμε την υγεία της ομάδας και στα ξενοδοχεία και στις μετακινήσεις, με πολλά τεστ και ιατρική επίβλεψη».

Για την αγωνιστική πρόκληση των επόμενων ημερών, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «σίγουρα θα θέλαμε να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση, όμως, δεν μπορούμε να ξέρουμε και πώς θα εμφανιστούν τελικά οι αντίπαλοί μας, αν και έχουμε μία εικόνα από κάποια φιλικά που έχουν δώσει. Εμείς πάμε να παίξουμε το καλύτερο που μπορούμε, να διεκδικήσουμε την πρόκριση στην τετράδα και ό,τι παραπάνω μας αξίζει».


No comments