Προσπάθησε η Ελλάδα αλλά πλήρωσε άγχος, λάθη, ποινές και έπεσε στο '' τείχος Αλάϊ ''....Ψηλά το κεφάλι παιδιά ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Προσπάθησε η Ελλάδα αλλά πλήρωσε άγχος, λάθη, ποινές και έπεσε στο '' τείχος Αλάϊ ''....Ψηλά το κεφάλι παιδιά !

 



Η Εθνική μας ομάδα των Εφήβων ηττήθηκε με 28-17 ( ημίχρονο 13-9 ) από την Πολωνία στον πρώτο αγώνα της στον Α΄Ομιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Β΄Κατηγορίας, στα Σκόπια.

Το τελικό αποτέλεσμα, πέρα από την προφανή διαφορά στο τελικό σκορ, είναι δίκαιο, αλλά, θα πρέπει να αναγνωρισθεί η προσπάθεια, η διάθεση και η μαχητικότητα των διεθνών μας, έως το τέλος του αγώνα.

Η Πολωνία '' τιμώρησε '' την Ελλάδα για τα λάθη της, ειδικά στην επίθεση, είχε σε καταπληκτική κατάσταση τον πανύψηλο τερματοφύλακα Αλάϊ ο οποίος πραγματοποίησε  15 επεμβάσεις ( ποσοστό 47 % ), επωφελήθηκε από τις 9 δίλεπτες με τις οποίες χρεώθηκε η ομάδα μας, έναντι 3 της αντιπάλου της και από ένα σημείο και έπειτα εκτός από το αδιαπέραστο σε πολλές περιπτώσεις αμυντικό τείχος της, έδειξε και μεγαλύτερη ψυχραιμία στη διαχείριση της ροής του αγώνα ενώ ποτέ δεν έχασε την αυτοπεποίθηση της.

Το ποσοστό μας στην επίθεση ήταν 45% και της Πολωνίας 70%. Μεγάλη διαφορά.

Αναμφίβολα, οι διεθνείς μας πάλεψαν, αλλά, εντέλει έχασαν από αντίπαλο που αγωνίσθηκε καλύτερα, έκανε λιγότερα λάθη και προσαρμόσθηκε καλύτερα στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του αγώνα, μετά το πρώτο εικοσάλεπτο.

Η Ελλάδα δεν άξιζε, ωστόσο, αυτή την σε βάρος της διαφορά, δοθέντος ότι στο 44΄το σκορ ήταν 19-15 σε βάρος μας, αλλά, κυνηγούσαμε το σκορ.

Τα παιδιά, από ένα σημείο και έπειτα, απογοητεύθηκαν και τίποτα δεν λειτούργησε όπως θα ήθελαν, καθώς, η ψυχολογία ήταν πλέον ολοφάνερα με το μέρος των Πολωνών, οι οποίοι είχαν ζηλευτή πολυφωνία στο σκοράρισμα, με 8 αθλητές τους να σκοράρουν από 2 έως 3 γκολ και μόλις 5 γκολ για τον πρώτο σκόρερ, τον Μόλσκι.

Κοτσιώνης και Παγιάτης πρώτοι σκόρερς για την Ελλάδα. Από 4 γκολ.

Τα πεντάλεπτα : 1-1, 3-2, 5-6, 7-7, 7-10, 9-13 ( ημίχρονο ), 11-14, 13-17, 15-20, 16-23, 16-26, 17-28.

Διαιτητές : Αλτμαρ ( Ουγγαρία )-Χόρβατ ( Ουγγαρία ).

ΕΛΛΑΔΑ : Στεφανίτσης 1, Σίνα 1, Γιορανίδης 1, Παγιάτης 4, Παπαγιάννης, Τζωρτζίνης 2, Παπάζογλου 2, Κοτσιώνης 4, Βασιλείου, Μπαμπατζανίδης, Αλεξανδρίδης 1, Κυριακίδης, Αναστασίου 1, Αναγνωστόπουλος, Γερουλάνος, Ασλής.

ΠΟΛΩΝΙΑ :  Αλάϊ, Τόμτσακ 1, Ντομάγκαλα 3, Νόβακ 3, Ντιμόφσκι 3, Κράβτσικ 2, Στέπιεν, Σούρτζιελ, Πόζνιακ, Γκλουζένκο 3, Κράκτσικ 2, Κόζνικ, Μιχαϊλοβιτς 2, Μπετζικόσκι 3, Μόλσκι 5, Ρέϊτσελ 1. 

No comments