Κερδίζει έδαφος συνδιοργάνωση της Ελλάδας με την Γερμανία ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Κερδίζει έδαφος συνδιοργάνωση της Ελλάδας με την Γερμανία !

 


Με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χάντμπολ (IHF), Χασάν Μουστάφα, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης,  παρουσία του Προέδρου της ΟΧΕ, Κώστα Γκαντή, του Αντιπροέδρου, Στέφανου Σταμούλη και του Τεχνικού Συμβούλου Εθνικών Ομάδων, Παναγιώτη Τραϊκόγλου.

Συζητήθηκε η διαδικασία στήριξη της Πολιτείας στις διεκδικήσεις ανάληψης Παγκοσμίων διοργανώσεων από τη χώρα μας, τόσο στη σάλα όσο και στην άμμο, έπειτα από την ματαίωση της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων, λόγω της πανδημίας.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξουν πιθανότατα θετικότατες εξελίξεις, καθώς εξετάζεται η ελληνική πρότασή για να συνδιοργανωθεί, μαζί με την παγκόσμια υπερδύναμη, Γερμανία, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων του 2023 στο Ηράκλειο. Πριν από 10 χρόνια, το 2011, η Ελλάδα θα φιλοξενήσει πάλι αντίστοιχη διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της υποψηφιότητας του Ηρακλείου (Δήμοι Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου) για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες του 2023 ή 2025, η Ελλάδα ζήτησε τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Μπιτς Χάντμπολ Ανδρών – Γυναικών και Νέων – Νεανίδων για το 2022.

Ο Πρόεδρος Μουστάφα, που όπως είπε -και δείχνει- θεωρεί την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του, ζήτησε τη συνδρομή της Πολιτείας για να αναπτυχθεί και στη χώρα μας το πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας «Χάντμπολ στα Σχολεία», το οποίο έχει ήδη απευθυνθεί σε 50 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο. 

Ο κ.Αυγενάκης τον διαβεβαίωσε ότι η αρωγή μας είναι δεδομένη και αποδέχθηκε την πρόσκλησή του για επίσημη επίσκεψη στην έδρα της IHF.

Επιπλέον, τον κάλεσε στο Ηράκλειο το καλοκαίρι για να ξεναγηθεί στα έργα για τα αθλήματα παραλίας στον Καρτερό, εκεί όπου σκοπεύουμε να διαμορφώσουμε τις ήπιες υποδομές για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες και τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Μπιτς Χάντμπολ.

Νωρίτερα, με τον Πρόεδρο Μουστάφα, ο κ.Αυγενάκης χαιρέτησε τις εργασίες της 24ης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ομάδων Χάντμπολ (FCH), που για πρώτη φορά δεν διοργανώθηκε στην Κολωνία, αλλά στην Αθήνα, με σημαντική συμβολή της ΑΕΚ, επ’ ευκαιρία και της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

Στο FCH συμμετέχουν οι κορυφαίες 95 ομάδες από 39 χώρες, οι οποίες εκλέγουν τα όργανα και τους αντιπροσώπους τους που έχουν αποφασιστικό ρόλο και στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι το ελληνικό χάντμπολ στηρίζεται απόλυτα από τον ίδιο στις προσπάθειές του να αναπτυχθεί κι άλλο διεκδικώντας τη θέση του ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος και ότι σύντομα θα υπάρχουν ευχάριστα νέα για τη δημιουργία μιας σύγχρονης εγκατάστασης αποκλειστικά για το άθλημα, «σπίτι» και της Εθνικής ομάδας.

No comments