Πολύτιμη νίκη για την Κύπρο ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πολύτιμη νίκη για την Κύπρο !


 Με νίκη μπήκε στα προ – προκριματικά του EURO 2024, που αποτελεί παράλληλα το IΗF Trophy, η Εθνική Ανδρών της Κύπρου, καθώς επικράτησε  της Βουλγαρίας στην Τυφλίδα με 29-23. 

Με νίκη απέναντι στην Ανδόρα την Τρίτη (15/6 – 15:30) η Εθνική Κύπρου σφραγίζει την πρωτιά του Ομίλου και θα έχει δύο ευκαιρίες για να πάρει ένα μετάλλιο και μαζί ένα από τα τρία εισιτήρια για τα προκριματικά του EURO 2024. Η Βουλγαρία είχε κερδίσει το χάλκινο στο IΗF Trophy του 2019, ενώ η καλύτερη θέση για την Κύπρο ήταν η τέταρτη.

Οι καθοριστικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 19 Ιουνίου.

Πολυτιμότερος του αγώνα αναδείχθηκε ο 25χρονος τερματοφύλακας της ανανεωμένης Εθνικής Κύπρου Αντώνης Παπαγιάννης.

Πρώτος σκόρερ ο 24χρονος Λουκάς  Παρασκευά με επτά γκολ, έξι είχε ο Χρίστος Αργυρού και από πέντε οι Ιούλιος Αργυρού και Δημήτρης Νικηφόρου.

ΚΥΠΡΟΣ  (Α. Παρασκευάς): Παπαγιάννης (τ) 1, Κωνσταντίνου, Λ. Παρασκευά 7, Ι. Αργυρού 5, Α. Ιωάννου, Φωτίου 1, Μιχαήλ 4, Χρ. Αργυρού 6, Στυλιανού, Νικηφόρου 5, Κρητικός, Κολοκοτρώνης, Κ. Ιωάννου,  Καϊλής

Μετά τον αγώνα ο Στυλιανού δήλωσε: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Έκαναν μεγάλη προσπάθεια μετά από ένα δύσκολο ταξίδι. Ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις του αγώνα και πήραμε τη νίκη, που ήταν ο στόχος μας ώστε να είμαστε κοντά στην πρωτιά του Ομίλου και να έχουμε πλεονέκτημα στα ημιτελικά. Είχαμε κάποια κενά διαστήματα, πρέπει να βελτιώσουμε στην πορεία για να είμαστε ακόμα καλύτεροι».

Στα ημιτελικά η Κύπρος θα αντιμετωπίσει μια εκ των Γεωργίας, Αζερμπαϊτζάν ή Μολδαβίας που συνθέτουν τον άλλο Όμιλο.


No comments