Ο Άρης Νίκαιας δείχνει το ευαίσθητο κοινωνικό του πρόσωπο - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Άρης Νίκαιας δείχνει το ευαίσθητο κοινωνικό του πρόσωποΟ Σύλλογος του Άρη Νίκαιας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «ACTIVE: Focus on Childrens Strengthening Policies in Sports and Leisure ACTIVities», που είναι ενταγμένο στο  πρόγραμμα για τα Δικαιώματα, την Ισότητα και την Ιθαγένεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δείχνοντας έτσι την ευαισθητοποίησή του σε κοινωνικά ζητήματα, που ταυτίζονται βεβαίως με θέματα αθλητισμού. 

Προπονητές, στελέχη και μέλη του συλλόγου, σε συνεργασία και με τον οργανισμό ΚΜΟΠ, συμμετέχουν σε συνεχόμενες επιμορφώσεις καθώς και ημερίδες γονέων κατά τον τρέχοντα μήνα.

Την δράση αυτή χαιρέτισε με δηλώσεις του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.


Ακολουθεί η ανακοίνωση του Άρη Νίκαιας: 


«Ο αθλητισμός διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των παιδιών καθώς προωθεί μεταξύ άλλων  υψηλές αξίες, την κοινωνική ένταξη και έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Βασικός πυλώνας στην ανάπτυξη των αθλητών είναι η κατάρτιση των προπονητών και  γενικά των εμπλεκομένων στην προπονητική διαδικασία.

Ο ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα και δράσεις που σκοπό έχουν να αναπτύξουν τις γνώσεις και την κατάρτιση των προπονητών. 

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ACTIVE σκοπό έχει να βελτιώσει τις γνώσεις σχετικά με την πρόληψη της βίας κατά των παιδιών στον τομέα του αθλητισμού αλλά συγχρόνως να ενισχύσει τις δεξιότητες των επαγγελματιών του χώρου στην διάγνωση, στη πρόληψη  σε οποιοδήποτε μη αποδεκτή συμπεριφορά σε βάρος των παιδιών.

Το πρόγραμμα ACTIVE φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για τα παιδιά ενσωματώνοντας Πολιτικές Προστασίας 

Η επιμόρφωση θα διεξαχθεί μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας τα Σαββατοκύριακα 5-6  και 12-13 Ιουνίου, η συμμετοχή των προπονητών είναι υποχρεωτική και θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης».

No comments