Ο αγώνας να μείνει ζωντανό το χάντμπολ στην Κοζάνη... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο αγώνας να μείνει ζωντανό το χάντμπολ στην Κοζάνη...


Το χάντμπολ αγωνίζεται να επιβιώσει και να προκόψει στην Κοζάνη, σε συνθήκες όχι ευνοϊκές, αλλά, οι δύο ομάδες της πόλης, ο Εθνικός στις γυναίκες και ο Αθλητικός Ομιλος στους άνδρες, είναι οι μόνες της Κοζάνης που μετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα, αντίστοιχα στην Α1 και στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

Ο Μάκης Γκιάτας στον Εθνικό Κοζάνης και ο Μάκης Μιχαηλίδης στον Αθλητικό Ομιλο Κοζάνης, κάνουν προσπάθεια ηρωϊκή και μακάρι η διοργάνωση του Final 4 του Κυπέλλου Ανδρών στην πόλη, να λειτουργήσει προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής διευκόλυνσης του έργου που επιτελούν, μαζί με λιγοστούς συνεργάτες που βάζουν το εμείς μπροστά από το εγώ.

Στην Κοζάνη, υπάρχουν εκτός από τις 2 ομάδες του χάντμπολ, 8 του μπάσκετ και 4 του βόλεϊ.

Δυσανάλογα μεγάλος αριθμός για πόλη 60.000 κατοίκων. 

Η πανδημία, ωστόσο, όπως και οι υποχρεώσεις του Μητρώου της ΓΓΑ, θα φέρουν την συρρίκνωση και αναμένεται ότι από την διαδικασία των συνενώσεων, θα μείνουν λειτουργικές 3 ομάδες μπάσκετ και άλλες 3 βόλεϊ.

Προς το παρόν, στο χάντμπολ αθλούνται συνολικά 170 παιδιά, στις Ακαδημίες των 2 συλλόγων που επιμένουν να συντηρούν την αίσθηση ότι η Κοζάνη είναι χαντμπολική περιοχή.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Κοζάνης Μάκης Γκιάτας εκτιμά ότι '' είναι θετικό το γεγονός ότι φιλοξενείται μία μεγάλη διοργάνωση στην πόλη, έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες, καθώς, όσο ακούγεται το άθλημα, υπάρχει ενθάρρυνση και βοήθεια στην προσπάθεια μας στις ομάδες μας ''. 

Από την πλευρά του, ο επί 40 χρόνια εργάτης του χάντμπολ στην Κοζάνη, Μάκης Μιχαηλίδης, ο κορυφαίος ταγός του Αθλητικού Ομίλου Κοζάνης, είπε στο greekhandball.com :

'' Η συγκυρία δεν μας βοηθά, καθώς, είναι αλήθεια ότι χωρίς θεατές, κάθε αθλητικό γεγονός χάνει από την λάμψη του, αλλά, αναμφίβολα είναι χαρά μας να έχουμε τέτοια παιχνίδια στην πόλη μας ''.

Πάντως, ο ΑΟ Κοζάνης όντως επλήγη ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό, καθώς στην επιστροφή του στην Α2 Εθνική, ήλπιζε ότι θα διεκδικούσε καλύτερες και περισσότερες ώρες προπόνησης ενώ δεν μπόρεσε, χωρίς αγώνες, να προσεγγίσει περισσότερο την τοπική κοινωνία. 

Εάν υπήρχε δυνατότητα εισόδου θεατών, το κλειστό στη Λευκόβρυση θα ήταν γεμάτο.

Λογικό. Η Κοζάνη έχει 2 δυνατούς Συνδέσμους Φιλάθλων του ΠΑΟΚ και 1 επίσης ισχυρό Σύνδεσμο Φιλάθλων ΑΕΚ ενώ σε αρκετές γειτονικές πόλεις είναι έντονο το στοιχείο των φίλων ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και φυσικά δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι και ο Φίλιππος θα είχε κοντά του, το δικό του κοινό από την Βέροια.


No comments