Πλέι οφ με συνολικά τέσσερις ομάδες επιθυμεί για την Handball Premier η ΟΧΕ - Εκκρεμούν αποφάσεις για το Κύπελλο - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πλέι οφ με συνολικά τέσσερις ομάδες επιθυμεί για την Handball Premier η ΟΧΕ - Εκκρεμούν αποφάσεις για το Κύπελλο

Την διεξαγωγή των πλέι οφ της Handball Premier (σ.σ. πλέι άουτ δεν θα λάβουν χώρα, αφού καμία ομάδα δεν θα υποβιβαστεί) με δύο ομάδες από κάθε όμιλο, 1ο και 2ο, επιθυμεί, κατά πληροφορίες του greekhandball.com, η ελληνική Ομοσπονδία χάντμπολ.

Το τελευταίο πλάνο είχε σχεδιαστεί για πλέι οφ με τρεις ομάδες από κάθε όμιλο, έξι δηλαδή στο σύνολο, ωστόσο, έπειτα από την τελευταία διακοπή του Πρωταθλήματος, η ΟΧΕ προσανατολίζεται σε πλέι οφ με συνολικά τέσσερις ομάδες. Και αυτό καθώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από υπεύθυνους της Ομοσπονδίας, υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην εύρεση ημερομηνιών για το Κύπελλο. Έτσι, σύμφωνα με όσα τονίζονται, αν μειωθούν οι ομάδες στα πλέι οφ θα υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία, αφού λιγότεροι εμπλεκόμενοι (σε αυτή την περίπτωση οι ομάδες) συνεπάγονται μικρότερες πιθανότητες για τυχόν κωλύματα και επομένως μεγαλύτερη ευκολία στην εύρεση ημερομηνιών και για το Κύπελλο. 

Παρ' όλα αυτά, και μετά από την απόσυρση του Ολυμπιακού από το Πρωτάθλημα, πρόθεση των επικεφαλής της ΟΧΕ είναι να έρθουν άμεσα σε επικοινωνία με την Πυλαία (2ος όμιλος), η οποία βρίσκεται προς το παρόν στην 3η θέση και με τους Ιωνικό Ν. Φιλαδέλφειας (3η θέση), Άρη Νίκαιας (4η θέση), Δούκα (5η θέση) από τον 1ο όμιλο. Οι Ιωνικός, Άρης, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Ομοσπονδία και σύμφωνα με την πρώτη φάση της επικοινωνίας τους με αυτήν, δεν προτίθενται να αγωνιστούν στα πλέι οφ. Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να επιβεβαιωθεί στην δεύτερη φάση της επικοινωνίας τους με την ΟΧΕ. Εφόσον, τελικά, τόσο ο Ιωνικός, όσο και ο Άρης, επιλέξουν να μην αγωνιστούν στα πλέι οφ, τότε ο 5ος -σήμερα- Δούκας, που δείχνει να είναι θετικός, αν και όχι ξεκάθαρα, σε μια τέτοια προοπτική, θα έχει τον λόγο. Η ΟΧΕ, πάντως, είναι αποφασισμένη για πλέι οφ με συνολικά τέσσερις ομάδες και είναι άγνωστο, έτσι, πώς θα διαχειριστεί την περίπτωση κατά την οποία μία επιπλέον ομάδα από κάθε όμιλο ταχθεί υπέρ της συμμετοχής της στα πλέι οφ (π.χ. Πυλαία και Δούκας).

Όσον αφορά στο Κύπελλο, για να διεξαχθεί απαιτείται η συμμετοχή 8 ομάδων από την πρώτη κατηγορία των ανδρών. Σύντομα πρόκειται να ξεκαθαρίσει το τοπίο και σχετικά με το ποιές ομάδες θα ήθελαν να συμμετάσχουν. Εάν συγκεντρωθεί επίσημα ο απαιτούμενος αριθμός, θα γίνει με μεγαλύτερη ασφάλεια ο προγραμματισμός των αναμετρήσεων για τον θεσμό.  

No comments