Πρωτιά με Γιάννη Καρανάσο, που εκλέχθηκε Πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής της EHF - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πρωτιά με Γιάννη Καρανάσο, που εκλέχθηκε Πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής της EHF

Σημαντική διάκριση για το ελληνικό χάντμπολ αποτελεί η εκλογή του Γιάννη Καρανάσου ( δεξιά στη φωτο, με τον πρόεδρο της ΟΧΕ Κώστα Γκαντή δίπλα του ) στην Προεδρία της Δικαστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ και μάλιστα, πρώτη φορά Ελληνας αναλαμβάνει τέτοια θέση.

Το στέλεχος του ελληνικού χάντμπολ κέρδισε την 5η συνεχόμενη εκλογική διαδικασία (από το 2004) και θα διαδεχθεί στον Προεδρικό θώκο της Επιτροπής τον Κύπριο Πάνο Αντωνίου, που αποχώρησε λόγω ορίου ηλικίας.

Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας αναλαμβάνει Προεδρία Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας από ιδρύσεως της. 

Ο Γιάννης Καρανάσος δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ: «Θέλω να ευχαριστήσω την ΟΧΕ που με πρότεινε, τον Πρόεδρο της ΟΧΕ Κώστα Γκαντή για την στήριξη του και τον Α΄ Αντιπρόεδρο της ΕΟΕ Στέλιο Αγγελούδη γιατί επί δικής του προεδρίας στην ΟΧΕ με είχε ενθαρρύνει να ασχοληθώ με τα ευρωπαϊκά όργανα. Είναι ιδιαίτερη χαρά και ευθύνη που αναλαμβάνω Προεδρία Επιτροπής στην ΕΗF.

Η θέση απαιτεί πολλή, δύσκολη και πολλές φορές δυσάρεστη δουλειά, αλλά πιστεύω ότι θα συνεχίσω επάξια το σπουδαίο έργο του Πάνου Αντωνίου». 

Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής σχολίασε: «Συγχαρητήρια στον Γιάννη Καρανάσο για την εκλογή του. Στο πρόσωπο του το ελληνικό χάντμπολ βρίσκει ένα ικανό στέλεχος και έναν εξαιρετικό τεχνοκράτη που πιστεύω θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις το ελληνικό χάντμπολ σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Από πλευράς ΟΧΕ είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι γιατί επιτεύχθηκαν όλοι οι στόχοι μας. Αύριο θα έχουμε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της EHF Mίκαελ Βίντερερ και τον Πρόεδρο της IHF Δόκτωρ Μουσταφά Χασάν για ζητήματα που αφορούν την διεκδίκηση διεθνών διοργανώσεων, αλλά  και την προετοιμασία για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας το επόμενο διάστημα ανάμεσα σε Μεσογειακή Συνομοσπονδία, ΟΧΕ και τοπική αυτοδιοίκηση».


No comments