Η EHF υπενθύμισε τους κανονισμούς, που αφορούν στον Covid-19 ενόψει των ημιτελικών του European Cup - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η EHF υπενθύμισε τους κανονισμούς, που αφορούν στον Covid-19 ενόψει των ημιτελικών του European Cup


Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία υπενθύμισε τους κανονισμούς, που αφορούν στον Covid-19 και σχετίζονται με την πιθανότητα αποκλεισμού ομάδας και πρόκρισης της αντιπάλου, δίχως να διεξαχθεί μεταξύ τους παιχνίδι (ή παιχνίδια), ενόψει των ημιτελικών του European Cup, στους οποίους θα μετάσχει η ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα:

-Εάν σε μία ομάδα παρουσιαστούν κρούσματα Covid-19 και το παιχνίδι δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί, τότε αμφότερες οι αναμετρήσεις θα μπορούσαν να λάβουν χώρα στις 24 και 25 Απριλίου, δηλαδή στο δεύτερο Σαββατοκύριακο των ημιτελικών. Ωστόσο, δίνεται η δυνατότητα στις ομάδες θα αιτηθούν μία ημέρα ξεκούρασης και σε αυτή την περίπτωση το δεύτερο ματς μπορεί να διεξαχθεί μετά τις 25 Απριλίου. Πάντως, το εντός έδρας πλεονέκτημα θα το έχει και στις δύο αναμετρήσεις η ομάδα, που δεν ευθύνεται για την αναβολή λόγω Covid-19.

-Εάν δεν δύναται να διεξαχθεί το δεύτερο ματς στις 24-25 Απριλίου, η ομάδα που δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, αποκλείεται από την διοργάνωση, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα. 

Οι ίδιοι κανονισμοί θα ισχύσουν ακόμα και αν έκτακτες, νέες κυβερνητικές αποφάσεις δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή αναμέτρησης.

Η EHF τονίζει ότι αντίστοιχες αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί κατά την διάρκεια της σεζόν, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως πρόθεσή της είναι τα παιχνίδια να κρίνονται εντός αγωνιστικών χώρων. Παρ' όλα αυτά, επισημαίνει ότι αυτοί οι «σκληροί» κανονισμοί είναι απαραίτητοι για την ολοκλήρωση της διοργάνωσης.  

No comments