Τα δεδομένα γύρω από την Ανάπτυξη - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τα δεδομένα γύρω από την Ανάπτυξη


Την περασμένη εβδομάδα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υπέβαλε στην Επιτροπή λοιμωξιολόγων αίτημα για την επανεκκίνηση, για αρχή, των προπονήσεων στα αναπτυξιακά Πρωταθλημάτων, καθώς επίσης και στις κατηγορίες των ομαδικών αθλημάτων (μεταξύ των οποίων και η Α2 Ανδρών, Β' Εθνική Ανδρών, Α2 Γυναικών), που ακόμα δεν έχουν μπει στο γήπεδο. Ωστόσο, το αίτημα δεν συζητήθηκε και αυτή την εβδομάδα υποβλήθηκε εκ νέου. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει μεθαύριο (16/04) και τότε θα γίνουν ξανά γνωστές οι αποφάσεις της.

Αρχικά, πάντως, όσον αφορά στα αναπτυξιακά τμήματα, εφόσον επιτραπεί να ξεκινήσουν οι προπονήσεις, εξετάζεται να ενεργοποιηθούν πρώτα τα τμήματα που αποτελούνται από παιδιά μεγαλύτερα σε ηλικία (γεννημένα το 2003, το 2004 και το 2005) και μετά εκείνα που απαρτίζονται από μικρότερα σε ηλικία. Οι προπονήσεις έχει συζητηθεί να λαμβάνουν χώρα με την διενέργεια self tests ορισμένες φορές μέσα στην εβδομάδα, όπως συμβαίνει και στα σχολεία.

Επικεφαλής της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής (ΕΣΧΑ) δεν δείχνουν, παρ' όλα αυτά, ιδιαίτερα προβληματισμένοι σχετικά με τα χρονικά περιθώρια διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων, που αν ξεκινήσουν, θα επανεκκινήσουν περίπου έναν μήνα μετά από την επιστροφή στις προπονήσεις, αλλά κυρίως φαίνονται -εύλογα- ανήσυχοι για το πόσες ομάδες και με πόσα παιδιά θα παρουσιαστούν σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο.  

No comments