Γενέθλια πρόκριση για τον ΠΑΟΚ του Νικολαϊδη, που νίκησε την γενναία Δράμα και '' ελευθερώθηκε '' από τα δεσμά του Παπάζογλου - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Γενέθλια πρόκριση για τον ΠΑΟΚ του Νικολαϊδη, που νίκησε την γενναία Δράμα και '' ελευθερώθηκε '' από τα δεσμά του Παπάζογλου




 Mε γκολ του Νίκου Νικολαϊδη, δύο δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα, ο ΠΑΟΚ πήρε πρόκριση-θρίλερ στο Κύπελλο Ελλάδος, νικώντας 30-29 στην παράταση την Δράμα, μετά από συγκλονιστική αναμέτρηση.

Ο τερματοφύλακας της Δράμας, Λευτέρης Παπάζογλου, έμοιαζε ανίκητος, πραγματοποίησε καταπληκτικές αποκρούσεις, αλλά, στο τέλος δεν κατάφερε να αποτρέψει τον αποκλεισμό της ομάδας του.

Το χάντμπολ, πάντως, κέρδισε από αυτό το ανταγωνιστικό ματς, όπου έλαμψε το ταλέντο νεαρών Ελλήνων παικτών ( Τζωρτζίνης, Τόσκας, Παπάζογλου ) και το αποτέλεσμα κρίθηκε απόλυτα οριακά.

Η νίκη του ΠΑΟΚ πανηγυρίσθηκε με ιδιαίτερη θέρμη από τους πρωταγωνιστές της επιτυχίας, αλλά, συγχαρητήρια πρέπουν και στην Δράμα για τον καλό αγώνα της, κυριολεκτικά, έως το τέλος.

Δώρο γενεθλίων για τον ΠΑΟΚ που κλείνει σήμερα 95 χρόνια ζωής ως σύλλογος. 

Το ημίχρονο είχε λήξει με τον ΠΑΟΚ να προηγείται 14-10 ενώ το κανονικό ματς ολοκληρώθηκε με ισοπαλία 26-26. Ο Δικέφαλος του Βορρά θα υποδεχθεί στη Μίκρα τον Ζαφειράκη Νάουσας στη δεύτερη φάση του Κυπέλλου.

Η Δράμα χρειάσθηκε να περιμένει έως το 7ο λεπτό, προκειμένου να σκοράρει ( με τον Δέσπο ), αλλά, γενικά, στο ξεκίνημα του αγώνα, πρωταγωνίστησαν οι τερματοφύλακες ( ειδικά μάλιστα ο Αρσιτς του ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός ) ενώ ήταν έκδηλη η νευρικότητα και αρκετά τα εκατέρωθεν σφάλματα, ακόμα και σε προφανείς φάσεις.

Ο ΠΑΟΚ πήρε, σταδιακά, διαφορά και στο 12΄ προηγείτο με 5-1, καθώς, επέβαλε τον δικό του ρυθμό, δίχως η Δράμα να αντιδρά αποτελεσματικά και με καθαρό μυαλό.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι είχαν σταθερά το προβάδισμα, αλλά, η Δράμα πλησίασε μειώνοντας σε 10-8 στο 23.30 ΄΄ με επιμέρους σκορ 3-0. 

Ωστόσο, με πολυφωνία στο σκοράρισμα, ο ΠΑΟΚ βρήκε τις λύσεις που χρειαζόταν και έκλεισε το πρώτο μέρος προηγούμενος με 14-10. 

Ισορρόπησε το παιχνίδι η Δράμα στην επανάληψη, φάνηκε περισσότερο αποφασιστική, κινήθηκε με γρήγορες επιλογές και αφού πλησίασε στο ένα γκολ με το 15-14 στο 34΄, ισοφάρισε σε 16-16  στο 36΄, και προηγήθηκε για πρώτη φορά στο ματς με 16-17 στο 37΄.

Η αμφίρροπη εξέλιξη του αγώνα, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον επιβεβαιώνοντας τα αρχικά προγνωστικά, με εναλλάξ προβάδισμα από τις δύο ομάδες.

Με επιμέρους σκορ 4-0, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 22-20 στο 47΄, αλλά, η Δράμα με πάθος και μαχητικότητα, πέρασε και πάλι ως προηγούμενη στο 52΄, με 25-24. 

Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και στο 58.20΄΄ το σκορ ήταν καθηλωμένο στο 26-26, μετά από διαδοχικές ανολοκλήρωτες επιθέσεις.




Δεν μπόρεσε ο ΠΑΟΚ να επωφεληθεί από το γεγονός ότι η Δράμα βρέθηκε να αγωνίζεται με δύο παίκτες λιγότερους, έχασε τρείς εξαιρετικές ευκαιρίες και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου στις λεπτομέρειες ο γηπεδούχος έφθασε στη νίκη-πρόκριση με 30-29, χάρη στο τέρμα του Νικολαϊδη στο 69.58΄΄ , μετά από μία ακόμα απόκρουση του ηρωϊκού γκολκίπερ της Δράμας Παπάζογλου.

Τα πεντάλεπτα : 2-0, 4-1, 7-4, 10-6, 11-9, 14-10 ( ημίχρονο ), 16-14, 18-18, 21-20, 24-23, 26-26 ( κανονικός αγώνας ), 28-27, 30-29.  

Διαιτητές : Τζαφερόπουλος-Πατιός.

ΠΑΟΚ  ( Γούσιος ) : Αρσιτς, Σεϊρεκίδης 6, Λιάπης 2, Παλάσκας 6, Στογιάνοβιτς 3,  Μέντουριτς 2, Καραγκιοζόπουλος 2,  Τσαναξίδης , Νικολαϊδης 4, Τζωρτζίνης 5, Γιορανίδης, Αποστόλου, Κυριακίδης, Καβουσανάκης, Γκίγκοφ, Παπαβασίλης.  

ΔΡΑΜΑ  ( Βαλαβάνης )  : E.Παπάζογλου, A.Παπάζογλου 7, Δέσπος 1, Παπαδόπουλος 3, Χαϊτίδης 3,  Τουνγκελίδης 6, Πολύδωρος, Κοβογλανίδης 1, Σίνα 2, Καφαντάρης 3, Βάκκας,  Τόσκας 3, Καβάζης, Φραγκούλης, Τοζακίδης, Κοτσαμαρίκογλου.  

No comments