Τα... καψώνια της Ίσταντς στην Ανόρθωση - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τα... καψώνια της Ίσταντς στην Ανόρθωση

Η εμπειρία της Ανόρθωσης από το Ίσταντ της Σουηδίας δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Όχι τόσο λόγω του αποκλεισμού της ομάδας στην φάση των ημιτελικών του EHF European Cup, καθώς άλλωστε οι Κυανόλευκοι πέτυχαν διαδοχικές υπερβάσεις, αλλά κυρίως λόγω της αντιμετώπισης που είχαν από τους υπεύθυνους της Ίσταντς, οι οποίοι τους υπέβαλλαν σε πολλά... καψώνια, ίσως και λόγω της ανασφάλειάς τους, έπειτα από την νίκη της Ανόρθωσης (26-24) στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της κυπριακής ομάδας, Ανδρέας Ανδρέου, περιέγραψε στο greekhandball.com: «Αρχικά, οι Σουηδοί δεν μας παραχωρούσαν το γήπεδο, ώστε να πραγματοποιήσουμε την τελευταία μας προπόνηση, πριν από το παιχνίδι. Τελικά, μας επέτρεψαν να προπονηθούμε στις 19:00, περίπου 20 ώρες πριν από την αναμέτρηση που θα έκρινε τα πάντα. 

Όταν ετοιμαζόμασταν να επιβιβαστούμε στο πούλμαν για την προπόνηση, ο οδηγός, που ήταν οδηγός της Ίσταντς και το πούλμαν ήταν της σουηδικής ομάδας, μάς είπε ότι δεν θα περιμένει ούτε λεπτό, 18:15 ακριβώς θα πρέπει να φύγουμε. Έτυχε να ξεχάσει ο Κανδύλας κάτι στο δωμάτιό του και πήγε να το πάρει. Ο οδηγός ξεκίνησε το πούλμαν και ενώ τού έλεγαν να σταματήσει γιατί περιμέναμε τον Πέτρο, εκείνος συνέχισε να οδηγεί. Τότε τού είπα εγώ να σταματήσει αμέσως και σταμάτησε. Αφού επιβιβάστηκε και ο Κανδύλας ξεκινήσαμε για το γήπεδο και στην διαδρομή πάτησε, χωρίς να έχει εμπόδιο, τόσο δυνατά το φρένο που ο Ιούλιος Αργυρού χτύπησε τον ώμο του στο κάθισμα και σχεδόν τραυματίστηκε. Όλα αυτά αναφέρθηκαν από εμάς σε υπεύθυνους της Ίσταντς, οι οποίοι δεν σχολίασαν τίποτα».

Το χτύπημα του Ι. Αργυρού στον ώμο από το φρενάρισμα του οδηγού, το οποίο κατά τους ανθρώπους της Ανόρθωσης έγινε μάλλον επίτηδες για... εκδίκηση λόγω της αναμονής του.

Και η ιστορία συνεχίζεται... «Είχαμε αποστολή 30 ατόμων και φτάνοντας στο γήπεδο μάς είπαν ότι επιτρέπεται να μπουν στο γήπεδο μόνο 21 άτομα. Τούς είπαμε ότι οι υπόλοιποι 9 αποτελούμε την διοίκηση της ομάδας και μάλιστα ότι εγώ είμαι ο Πρόεδρος. Ήταν ανένδοτοι και έτσι είδαμε το παιχνίδι από τηλεόραση στο ξενοδοχείο. Ταξιδέψαμε μέχρι την Σουηδία και δεν μας επέτρεψαν βάζοντάς μας έστω σε απόσταση 15 μέτρων τον έναν από τον άλλον στις κερκίδες να δούμε την ομάδα μας! Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, ζήτησα τουλάχιστον να μιλήσω στα παιδιά, για να τα ενθαρρύνω. Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, μέλος της διοίκησής τους έβαλε χρονόμετρο 10 λεπτών στο κινητό του, μπροστά μου... Και όλα αυτά ενώ τους φιλοξενήσαμε άψογα στην Κύπρο, τους κάναμε όλες τις διευκολύνσεις και όλες τις χάρες», επεσήμανε επιπλέον ο Ανδρέου στο greekhandball.com.

Ποιά είναι η πρόβλεψή του για τους τελικούς; «Η ΑΕΚ θα νικήσει με 6-8 γκολ διαφορά στην Αθήνα και με 3-4 στην Σουηδία. Φεύγοντας από την Σουηδία τούς είπα πως αυτά που έκαναν σ' εμάς θα τα βρουν μπροστά τους από την ΑΕΚ. Τουλάχιστον η EHF γνωστοποίησε ότι θα αναλάβει η ίδια τα πάντα σε σχέση με τους τελικούς, επομένως η Ένωση δεν θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τα προβλήματα, που αντιμετωπίσαμε εμείς».

Όσον αφορά στην Ανόρθωση, σχολίασε στην ιστοσελίδα μας: «Ξεπεράσαμε τα όριά μας. Είμαι περήφανος γι' αυτή την ομάδα. Είναι αδιαπραγμάτευτο πως θα την αναβαθμίσουμε. Το να φτάσεις στην κορυφή είναι θεωρητικά εύκολο, το να διατηρηθείς είναι δύσκολο. Έχουμε ξεκινήσει ήδη ως διοίκηση να σχεδιάζουμε οικονομικά την νέα σεζόν, θέλουμε να παράσχουμε όλα τα απαραίτητα εφόδια, για να έχει συνέχεια ό,τι επιτεύχθηκε αυτή την περίοδο. Θα ενισχύσουμε την ομάδα με 1-2 ονόματα μεγάλου βεληνεκούς και θα βάλουμε 4-5 ''πινελιές'', για να κάνουμε την διαφορά».

No comments