Οι αριθμοί του ΑΕΚ - Γκορένιε Βελένιε - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι αριθμοί του ΑΕΚ - Γκορένιε Βελένιε


Σε λιγότερο από 48 ώρες η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει (24/04, 15:00) στον επαναληπτικό για τα ημιτελικά του EHF European Cup την Γκορένιε Βελένιε, στην Σλοβενία και το aek.gr αναφέρθηκε στους αριθμούς της πρώτης αναμέτρησης (31-29) μεταξύ των δύο ομάδων.

Οι Κιτρινόμαυροι στον 51ο ευρωπαϊκό αγώνα τους σημείωσαν την 25η διεθνή νίκη τους και την 20η εντός έδρας.

Ο Χρήστος Μυλωνάς πέτυχε 5 γκολ και ξεπέρασε το... φράγμα των 100 ευρωπαϊκών τερμάτων. Ο αθλητής της Ένωσης έφτασε στα 102 τέρματα σε διεθνείς αγώνες με την φανέλα της ΑΕΚ, αποτελώντας παράλληλα τον 2ο κορυφαίο σκόρερ στην ιστορία της ομάδας σε ευρωπαϊκούς αγώνες.

Ο Χρήστος Κεδέρης με τα 4 γκολ, που πέτυχε, έφτασε στα 157 τέρματα ως παίκτης της ΑΕΚ. Έτσι, προσπέρασε στη λίστα των all time scorers τον Milijan Manic (156), ανεβαίνοντας στην 20η θέση.

Στην 41η θέση των κορυφαίων σκόρερς στην ιστορία της ΑΕΚ ανέβηκε ο Δημήτρης Τζηράς με τα 5 γκολ που σημείωσε, καθώς συμπλήρωσε τα 98 τέρματα σε 16 εμφανίσεις. Ακριβώς πίσω του βρίσκεται ο Marin Buneta, που με 4 γκολ έφτασε τα 96 ως παίκτης της ΑΕΚ.

Ο Patrick Lemos σκόραρε 1 γκολ και συμπληρώνοντας 46 τέρματα προσπέρασε τον Νίκο Κοκολοδημητράκη (45) και ανέβηκε στην 61η θέση της λίστας.

Τέλος, τα πρώτα τους τέρματα σημείωσαν οι δύο νέοι παίκτες της ΑΕΚ, Hikkerud (2) και Pedersen (1).

No comments