Ο Διομήδης Άργους πραγματοποίησε... ηρωική εμφάνιση και υποχρέωσε σε «στραβοπάτημα» την ΑΕΚ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Διομήδης Άργους πραγματοποίησε... ηρωική εμφάνιση και υποχρέωσε σε «στραβοπάτημα» την ΑΕΚ


Ο Διομήδης Άργους κοίταξε στα μάτια την ΑΕΚ και κατάφερε να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα, καθώς η σημερινή (06/04) αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων, στην Νέα Κίο, έληξε ισόπαλη, 27-27. Παραδοσιακά, η Ένωση, που μετρούσε μόνο νίκες, μέχρι σήμερα, στην Handball Premier 2020-21, δυσκολεύεται στην έδρα των Αργιτών και όπως και κατά την περασμένη σεζόν, όταν ηττήθηκε με 32-29, έτσι και στην τρέχουσα, η νεανική ομάδα του Διομήδη τής... έβαλε πολύ δύσκολα. Το παθιασμένο σύνολο του Γιώργου Χαλκίδη, που είχε να αγωνιστεί περίπου 5,5 μήνες (σ.σ. τελευταία φορά, πριν από την σημερινή, στις 24/10/20 απέναντι στον Ιωνικό Ν. Φιλαδέλφειας), επέδειξε πολύ υψηλά επίπεδα ανταγωνιστικότητας και πραγματοποίησε... ηρωική εμφάνιση κόντρα στο αδιαφιλονίκητο φαβορί όχι μόνο για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, αλλά και του νταμπλ, την ΑΕΚ, που θα μετάσχει μάλιστα στα ημιτελικά του EHF European Cup. 

Στο πρώτο μέρος, οι Κιτρινόμαυροι πέτυχαν να... ξεφύγουν ακόμα και με 6 τέρματα (3-9) στο σκορ, γύρω στο 14ο λεπτό, καθώς επίσης και γύρω στο 16ο λεπτό (4-10). Ωστόσο, ο πολύ ποιοτικός, Διομήδης, για τον οποίο το συγκεκριμένο ματς, χάρη στο μέγεθος της ΑΕΚ, ήταν πρόκληση, βελτιώθηκε και μείωσε την διαφορά μέχρι και στο 1 γκολ (11-12), λίγα δευτερόλεπτα πριν από την λήξη του πρώτου μισαώρου, το οποίο τελικά ολοκληρώθηκε με σκορ 11-13. 

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, η ΑΕΚ, που είχε να αντιμετωπίσει αρκετές και πολύ σημαντικές απουσίες (Λέμος, Πλάθα, Ουγκάλντε), καθώς επίσης και την μη απόλυτη ετοιμότητα του προερχόμενου από τραυματισμό, Παπαδιονυσίου, διατηρούσε το προβάδισμα. Παρ' όλα αυτά, στο 37ο λεπτό, ο Μπόσκος ισοφάρισε (16-16) για πρώτη φορά και περίπου δύο λεπτά αργότερα, με νέο του τέρμα, ο αριστερός ίντερ (αύριο συμπληρώνει τα 20 του χρόνια) του Διομήδη και εκ των βασικών διακριθέντων της ομάδας του, σημείωσε το 17-16 και οι γηπεδούχοι βρέθηκαν για πρώτη φορά σε θέση οδηγού. Το παιχνίδι είχε πολλές διακυμάνσεις στο σκορ και στο 49ο και στο 50ο λεπτό ο Διομήδης, από τον οποίο ξεχώρισαν ακόμα οι Τσιγαρίδας (πρώτος σκόρερ στο ματς με 9 τέρματα), Παπαντωνόπουλος (τερματοφύλακας), προηγούνταν με 3 γκολ διαφορά (22-19, 23-20). Από το 18-19 (44ο λεπτό) και μετά, η ΑΕΚ δεν πήρε ξανά το προβάδισμα, αλλά βρήκε τον τρόπο να μην οδηγηθεί στην ήττα. Ο Διομήδης σημείωσε το 27-25 στο 58ο λεπτό, όμως με δύο τέρματά της ΑΕΚ, ένα από τον Μυλωνά και ένα από τον Αραπακόπουλο, η Ένωση ισοφάρισε σε 27-27. Έξι δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε, ο Δικέφαλος κέρδισε πέναλτι, ο Τζηράς ανέλαβε να το εκτελέσει, όμως ο Παπαντωνόπουλος, που πραγματοποίησε καθοριστικές επεμβάσεις, απέκρουσε σωτήρια την μπάλα με το αριστερό του πόδι και «χάρισε» στην ομάδα του τον πολύ σπουδαίο από κάθε άποψη πόντο.


ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ - ΑΕΚ 27-27


ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ (Χαλκίδης Γ.): Τζίμπουλας 3, Μαρκατάτος, Κρεμαστιώτης, Τσιγαρίδας 9, Παπαδημητρίου, Παπαντωνίου, Τσάκαλος 2, Χόγκας 4, Μπόσκος 6, Χαντέλης 1, Σιατιρλής, Μάνθος 2, Κωστούλας, Αναγνωστόπουλος, Μούγιτς

ΑΕΚ (Δημητρούλιας Δ.): Μπάουερ, Αραμπατζής 2, Τζηράς 7, Δομπρής, Νικολαΐδης, Ρέινα, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς 8, Φλορίδο, Κοτσιώνης, Παπαδιονυσίου 1, Νούιτς 2, Αραπακόπουλος, Καλόμοιρος, Μπουνέτα 2, Κεδέρης 3

Διαιτητές: Κιναντζίδης - Φωτακίδης, Δίλεπτα: 6-4, Πέναλτι: 2/3 - 4/6

No comments