Στην κορυφή πέρασε το παιδί του '' Βασιλιά '' ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στην κορυφή πέρασε το παιδί του '' Βασιλιά '' !

 


Ο 31χρονος αθλητής του Φίλιππου Βέροιας Παντελής Κωστακίδης ( φωτο ) είναι τώρα ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της Handball Premier, καθώς, έχει 2 τέρματα παραπάνω από τον 43χρονο Χριστόφορο Μπακαούκα, τον οποίο....προσπέρασε στη σχετική κατάταξη.

Ο Κωστακίδης, ωστόσο, έχει δώσει ένα παιχνίδι παραπάνω ( 8 έναντι 7 ) από τον Μπακαούκα, καθώς, με την ανισσοροπία στο πρόγραμμα της φετινής σεζόν, ο Φίλιππος Βέροιας μπήκε έως τώρα μία φορά επιπλέον στο γήπεδο για να αγωνισθεί, σε σχέση με την Σαλαμίνα.

Στα 70 γκολ έχει φθάσει ο Κωστακίδης και στα 68 είναι ο Μπακαούκας, που έμεινε ανενεργός στην τελευταία αγωνιστική, δοθέντος ότι αναβλήθηκε το ματς της ομάδας του με τον Διομήδη λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η συνέχεια της '' μονομαχίας '' των δύο σκόρερς θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς, μάλιστα φαίνεται ότι, σταδιακά, αποκτούν μικρότερη ή μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με τους αθλητές που τους ακολουθούν ( Τζηράς, Μισαηλίδης, Θεοδωρόπουλος, Χόγκας ).

Για τον Κωστακίδη, πτυχιούχο της Φιλοσοφικής Σχολής και παιδί της Ακαδημίας του Φίλιππου Βέροιας, η επιστροφή του μετά από 6 χρόνια στην αγαπημένη του πόλη, ισοδυναμεί με τον γυρισμό στην Ιθάκη, ωστόσο, ποτέ δεν έλειψε από την πρώτη γραμμή.

Παραμένει από το 2012 παίκτης της Εθνικής Ελλάδος ενώ τη σεζόν 2016-2017 ήταν καλύτερος αριστερός εξτρέμ στο πρωτάθλημα.

Με τον Χριστόφορο Μπακαούκα, πάντα είναι αντίπαλοι στα γήπεδα. Ποτέ δε συνέπεσε να είναι συμπαίκτες είτε σε σύλλογο είτε στην Εθνική ομάδα.

Αλλωστε, το γεγονός ότι τους χωρίζουν 12 χρόνια, έχει παίξει τον ρόλο του, καθώς, η διαδρομή τους είναι εύλογο ότι δεν είναι κοινή, λόγω της ηλικιακής απόστασης.

Και οι δύο θα θυμούνται, πάντως, τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος το 2009 στις Σέρρες, όπου μετά από σπουδαίο ματς, η ΑΕΚ είχε επικρατήσει 33-31 του Φίλιππου, με τον 31χρονο τότε Μπακαούκα να αντιμετωπίζει τον 19χρονο Κωστακίδη, στο ξεκίνημα του.

Η σεζόν θα έχει ενδιαφέρον σε αυτή την '' μάχη '' της κορυφής στους σκόρερς...


No comments