Μεσσήνης: «Έχουμε μεγάλο κίνητρο και ισχυρή θέληση για διάκριση - Δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο στον όμιλο για το EURO 2022» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μεσσήνης: «Έχουμε μεγάλο κίνητρο και ισχυρή θέληση για διάκριση - Δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο στον όμιλο για το EURO 2022»



Η Εθνική Γυναικών δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο ενόψει της 1ης προκριματικής φάσης του EURO 2022, δήλωσε ο προπονητής της, Παναγιώτης Μεσσήνης, που τόνισε, επιπλέον, ότι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υπάρχουν κίνητρα και θέληση.

Ανέφερε: «Όλοι έχουμε περάσει τον τελευταίο χρόνο δύσκολες καταστάσεις και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο πρέπει να επιστρέφουμε στα βασικά, έτσι λοιπόν χρειαζόμαστε μία αγωνιστική επανεκκίνηση. Έχουμε ευθύνη οι προπονητές να δώσουμε αυτό το έναυσμα. Αυτή η γενιά στην Εθνική Γυναικών διαθέτει πολύ ταλέντο και σε αυτό το καμπ επιβεβαιώθηκε. Όλοι το γνωρίζουμε αυτό, αλλά το σημαντικότερο είναι πως έχω διαπιστώσει ότι το έχουν καταλάβει και οι κοπέλες.

Σε αυτά τα προκριματικά του Παγκοσμίου υπάρχουν κάποια δεδομένα για την Εθνική μας ομάδα: Ενάμισης χρόνος αποχής από τους αγώνες, ένας χρόνος προπονητικής απραξίας, αναστολή πολλών μηνών του εγχώριου πρωταθλήματος σε πλήρη αντίθεση με τα πρωταθλήματα των αντιπάλων μας και η βασική απουσία της Λαμπρίνας Τσάκαλου. Επίσης ξαφνικά προέκυψε και ο τραυματισμός της Χριστιάννας Κυρικλίδου που πήρε μέρος στην προετοιμασία και ήταν στα πλάνα μας.

Από την άλλη πλευρά έχουμε μεγάλο κίνητρο και ισχυρή θέληση για διάκριση. Όλα τα κορίτσια έχουν κάνει υπερπροσπάθεια για να καλύψουν το αγωνιστικό κενό και πάμε στα Σκόπια για να διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα.

Για να προκριθούμε χρειαζόμαστε ένα - δύο μικρά θαύματα, αλλά το βασικό είναι να δώσουμε τρία ανταγωνιστικά παιχνίδια κυνηγώντας τις νίκες. Αν αυτές δεν έρθουν τουλάχιστον θα έχουμε υψηλή ετοιμότητα ενόψει της 1ης προκριματικής φάσης του ΕURO 2022. Από την κλήρωση που έγινε σήμερα είναι ξεκάθαρο πως δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο και αν διοργανώσουμε τον όμιλο, τότε θα αυξήσουμε ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες μας για πρόκριση».

No comments