Τα πλάνα της ΟΧΕ για την '' προίκα '' του ράγκμπι - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τα πλάνα της ΟΧΕ για την '' προίκα '' του ράγκμπι

 


Πρόεδρος στην Επιτροπή Ράγκμπι της ΟΧΕ ανέλαβε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σταυρακάκης.

Αυτή είναι η είδηση. Ωστόσο, αν την διαβάσει κάποιος εκτός χάντμπολ ή πρόσωπο φρέσκο στο άθλημα, μπορεί να πιστέψει ότι κάποιο λάθος έγινε από τον συντάκτη του άρθρου...

Και όμως, όχι.

Η ΟΧΕ πήρε ως...αναγκαστική προίκα από την κυβέρνηση το 2014, το ράγκμπι που ήταν τότε...ορφανό, καθώς, είχε διαλυθεί η Ομοσπονδία λόγω οικονομικών και άλλων προβλημάτων. 

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΟΧΕ, το 2015, το ράγκμπι έγινε '' παιδί '' της Ομοσπονδίας χάντμπολ, που υποχρεώθηκε να το διατηρήσει, παρά τις αντιρρήσεις που είχαν διατυπωθεί, προς τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Κοντονή.

Εφόσον λοιπόν η ΟΧΕ είναι αναγκασμένη να κρατήσει στη δύναμη της το ράγκμπι, προσπαθεί ώστε να το διαχειρισθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και σωστά πράττει.

Το ράγκμπι εντάχθηκε ως άθλημα στο καταστατικό της ΟΧΕ καθώς δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μόλις 11 σωματεία ( ουσιαστικά, τα 7 από αυτά είναι πλήρως ενεργά ) και χρειάζονται τουλάχιστον 20 ώστε να γίνει ανεξάρτητη Ομοσπονδία.

Μετά από επαφές με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ράγκμπι, θα έλθει στην Ελλάδα, χωρίς την παραμικρή δαπάνη για την ΟΧΕ, Ρουμάνος προπονητής ο οποίος θα αναλάβει να οργανώσει τις δομές του αθλήματος και να προετοιμάσει το έδαφος για την πραγματοποίηση Σχολής Προπονητών.

Η σχετική πιστοποίηση θα δώσει την δυνατότητα πραγματοποίησης πρωταθλήματος, καθώς, μέχρι τώρα υπάρχει δικαίωμα μόνο για προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια.

Ο κόσμος του χάντμπολ είναι αλήθεια ότι αντιμετωπίζει με ( ιδιαίτερη ) επιφυλακτικότητα το ράγκμπι, αν και αυτό το σπορ τροφοδοτείται με αθλητές από το ποδόσφαιρο κατά κύριο λόγο και επιπλέον δεν είναι ανταγωνιστικό προς το χάντμπολ, καθώς, παίζεται σε άλλους χώρους.

Βεβαίως, υπάρχουν απόψεις ως προς την διαφορετικότητα του χαρακτήρα του ράγκμπι, που όμως θα μπορούσε να πάψει να είναι '' βαρίδι '' για την ΟΧΕ, εφόσον αναπτυχθεί ως σπορ και προσελκύσει Ελληνες ομογενείς αθλητές από διάφορες χώρες του εξωτερικού, όπου έχει δυναμική παρουσία το ράγκμπι.

Προς το παρόν, η ΟΧΕ δεν έχει πάρει ούτε ευρώ για την ανάπτυξη του ράγκμπι.

Η...προίκα ήταν μόνο στα χαρτιά...

Κατά κυριολεξία....Η ΟΧΕ δεν παρέλαβε ΑΦΜ αλλά, μόνον, άθλημα.

Πάντως, η συνεργασία Γκαντή-Σταυρακάκη αποδίδει ενώ έστω και αν η ΟΧΕ αρνήθηκε 3 φορές να παραλάβει το ράγκμπι ως άθλημα, δεν αποκλείεται να εξελιχθεί, με τους κατάλληλους χειρισμούς, αυτό το σπορ σε έναν χρήσιμο '' βραχίονα '' για την Ομοσπονδία, πάντα, φυσικά με την προϋπόθεση των διακριτών ρόλων.

Εξάλλου, στον αθλητισμό όπως και στη ζωή, όταν κάτι δεν μπορείς να το αποφύγεις, απόλαυσε το ή έστω δείξε ότι το απολαμβάνεις....

No comments