Ο ΠΣΑΧ ζητάει να υπερψηφιστούν τα αιτήματά του στην μεθαυριανή (21/03) Γενική Συνέλευση - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο ΠΣΑΧ ζητάει να υπερψηφιστούν τα αιτήματά του στην μεθαυριανή (21/03) Γενική Συνέλευση



Την υπερψήφιση των θέσεών του στην μεθαυριανή (21/03) Γενική Συνέλευση ζητάει μέσω ανακοίνωσής του ο ΠΣΑΧ. 


Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΠΣΑΧ:


«Έπειτα από την επίσημη αποστολή των πάγιων αιτημάτων των αθλητών και των αθλητριών προς την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος και τη συνακόλουθη έγκρισή τους προς ψήφιση στην επικείμενη Γενική Συνέλευση στις 21/03/2021, εστάλησαν σήμερα και προς τις ομάδες που πρόκειται να συμμετάσχουν με την ψήφο τους στην εν λόγω διαδικασία, ώστε και τα σωματεία με τη σειρά τους να είναι αναλυτικά ενήμερα για τα αιτήματα αυτά και την επιχειρηματολογία που τα συνοδεύει. 

Πιο συγκεκριμένα ζητούμε από το σύνολο του χαντμπολικού κόσμου να υπερψηφίσει τη μείωση του ορίου ηλικίας από τα 32 έτη στα 28, ώστε οι αθλητές και οι αθλήτριες σε αυτή την ώριμη αθλητικά ηλικία να είναι σε θέση, χωρίς περιορισμούς και επιπρόσθετες δεσμεύσεις, να επιλέγουν το σωματείο της αρεσκείας τους ανεξάρτητα από τα χρόνια συνεχόμενης υπηρέτησης ενός και μόνο σωματείου. 

Επίσης ζητούμε να υπερψηφιστούν και τα άλλα δύο βασικά μας αιτήματα που αφορούν στην πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και τη σύναψη ιδιωτικών συμφωνητικών για τις κατηγορίες Handball Premier και Α1 Γυναικών από την πλευρά των σωματείων και των αθλητών-τριών αναλύοντας εκτενώς τη νομιμοποιητική βάση που αυτά έχουν αποκτήσει, έπειτα από νομική συζήτηση που προέκυψε από τη συνάντηση της νομικής συμβούλου του ΠΣΑΧ κυρίας Φωτεινής Μηνάκη και του νομικού συμβούλου της ΟΧΕ κυρίου Λακουμέντα, αλλά και το σχέδιο νόμου που στο εγγύς μέλλον πρόκειται να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τη συλλογιστική πάνω στην οποία δομήθηκαν οι παραπάνω θέσεις. 

Όλα τα παραπάνω ζητούμε να ενταχθούν στους κανονισμούς οργάνωσης και διεξαγωγής αγώνων και στον κανονισμό εγγράφων- μετεγγραφών της ΟΧΕ.

Μετά από χρόνια ήρθε η ώρα οι αθλητές και οι αθλήτριες να αποκτήσουν και άλλα ερείσματα πάνω στα οποία θα μπορούν να στηρίξουν τις ελπίδες, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους. Το χάντμπολ πρέπει να τους διασφαλίζει και επίσημα όλα εκείνα τα εχέγγυα που θα συμβάλουν στην απρόσκοπτη και συνεχόμενη αφιέρωση ψυχής και σώματος για την ατομική και συλλογική εξέλιξη, ώστε το άθλημα να ξεφύγει από στεγανά πολλών ετών που αποτελούν τροχοπέδη στην περαιτέρω εξέλιξή του. Η ευθύνη αφορά όλους και πρέπει να την αναλάβουμε ο καθένας από τη θέση του».

No comments